Ексклюзиви
четвер, 20 вересня 2012 11:09

Спецтема: Боротьба за "мову"

"Влада має намір продовжувати донецьку окупацію України" - "бютівець"

"Влада має намір продовжувати донецьку окупацію України" - "бютівець"
Юрій Одарченко каже, що влада вириває з-під кожного українця фундамент. Фото: pik.ua

Влада продовжує донецьку окупацію на території Києва.

Про це сказав народний депутата від "БЮТ-Батьківщина" Юрій Одарченко, виступаючи на акції біля Київської міської ради на підтримку української мови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Київради сходяться противники "мовного" закону

"Сьогодні ми прийшли сказати Попову, що Київ є і буде українським. Влада має намір продовжувати донецьку окупацію України. Наступ відбувається з Півдня і Сходу. І цей наступ вже не такий, як був до 40-х, коли німецькі окупанти йшли на нас з автоматами. Зараз часи змінилися, зараз методи інші, зараз це перетворюється на ідеологічну війну", - наголосив "бютівець".

Він нагадав, що Партія регіонів прийняла рішення про надання російській мові статусу регіональної і зараз вони намагаються те саме зробити у Києві.

"Це такий їхній метод. Коли з-під кожного з нас виривають фундамент, на якому ми всі тримаємося. Зараз вони хочуть вирвати у нас нашу мову. Вони хочуть мобілізувати свого виборця, користуючись тим, що вони мають в Київраді депутатів-маріонеток, які проголосують за все", - підкреслив депутат.

Він переконаний, що це стосується кожного киянина, бо мова - це тільки початок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українську порятує і збереже наша строкатість"

"Це (мова - ред.) начебто на повсякденне життя не впливає, але це не так. Зараз вони ще просувають рішення щодо землі і врешті українці залишаться безхатченками, без землі і мови. А післязавтра вони просто знищать кожного українця і це відбувається вже сьогодні. Ми зібралися тут, щоб сказати рішуче "ні" політиці Януковича і його маріонеткам. Сьгодні ми єдині в тому, що ми проти цієї влади",- підкреслив він.

Зазначимо, що біля Київради продовжується акція проти ухвалення рішення щодо надання російській мові статусу регіональної у Києві. Серед учасників акції виступають кандидати у депутати по мажоритарним округам, які балотуються від Об'єднаної опозиції чи "Свободи".

Зараз ви читаєте новину «"Влада має намір продовжувати донецьку окупацію України" - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути