Ексклюзиви
вівторок, 18 жовтня 2011 11:16

Янукович заявив, що асоціацію з ЄС можна відкласти на світле майбутнє

Янукович заявив, що асоціацію з ЄС можна відкласти на світле майбутнє

Україна готова відкласти угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це заявив президент Віктор Янукович, пише Bloomberg.

Зокрема, Янукович запевнив, що українська держава все ще хоче встановити більш тісні зв'язки з Євросоюзом і шукає шляхи до можливого членства.

"Угода про асоціацію, яка відображає перспективи вступу України до ЄС, дуже важлива для нас", - сказав Янукович у своєму кабінеті.

Він також закликав ЄС розглядати можливість створення зони вільної торгівлі з Україною окремо від справи Юлії Тимошенко. За його словами, кримінальні справи проти екс-прем'єрки мають бути відокремлені від інтеграції України в Євросоюз.

Крім того, глава української держави відзначив, що Україна готова відкласти угоду про асоціацію з ЄС, якщо вона не включає в себе перспективу майбутнього членства.

"Якщо Європа не готова до цього через певні причини, або Україна не готова, це означає, що рішення може бути переглянуто пізніше", - наголосив Янукович.

Як пише видання, президент України може зупинитися в Брюсселі 20 жовтня, під час поїздки до Куби та Бразилії, для можливої ?зустрічі з представниками ЄС, хоча цей візит ще не було підтверджено.

Зараз ви читаєте новину «Янукович заявив, що асоціацію з ЄС можна відкласти на світле майбутнє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути