вівторок, 18 жовтня 2011 08:30

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

ЗМІ: Янукович вважає, що звільняти Тимошенко - неправильно

ЗМІ: Янукович вважає, що звільняти Тимошенко - неправильно

Президент Віктор Янукович вважає неприйнятним звільнення Юлії Тимошенко з ув'язнення.

Про це він сказав в інтерв'ю західним журналістам у понеділок, повідомляє "Українська правда", посилаючись на "Wall Street Journal".

"Який сигнал ми даємо суспільству? Що, щоб скоювати злочини, треба бути членом опозиції?", - запитав Янукович у ході розмови.

"Підвищуючи голос, Янукович закликав Захід поважати його країну, сказавши, що, створюється враження, що "вони не хочуть слухати" його заяви, що він не втручається в роботу судів і правоохоронних органів", - пише "Wall Street Journal".

"У понеділок Янукович припустив, що було б неправильно звільнити Тимошенко у зв'язку з новими кримінальними звинуваченнями, висунутими проти неї минулого тижня", - також зазначає видання.

За словами західного дипломата, з яким поспілкувався журналіст "Wall Street Journal", відмова Януковича звільнити Тимошенко ставить під сумнів його візит до Брюсселя у четвер. Янукович сказав, що він поїде, незважаючи на охолодження у відносинах.

"Я не збираюся просити про послугу. Ми - партнери. Якщо необхідно зустрітися, я готовий. Якщо ні, я полечу далі", - сказав він, очевидно, маючи на увазі наступний візит на Кубу і до Бразилії.

Як пише видання, виходом із ситуації могла б стати декриміналізація статті, за якою засуджено Тимошенко. "Але в понеділок Янукович, здається, відкинув цей підхід. "Ви чули від мене про якісь зобов'язання?", - сказав він, маючи на увазі переговори із західними чиновниками.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ: Янукович вважає, що звільняти Тимошенко - неправильно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути