Ексклюзиви
субота, 24 вересня 2011 10:55

Янукович: "Софія Київська стала другим Ієрусалимом"

Янукович: "Софія Київська стала другим Ієрусалимом"

Президент України Віктор Янукович взяв участь в уростостях присвячених 1000-літтю Софії Київської, які відбуваються на Софіівський площі у Києві.

У своєму привітальному слові глава держави зазначив, що Софія Київська стала символом духовності всієї держави.

"Звідси, із Святої Софії, світло віри христової поширилося на всю Східну європу, тому для всіх навколишніх народів Київ із його святинями став на всі наступні сторіччя другим Ієрусалимом", - зазначив Янукович.

Президент України додав, що Софія Київська є визначною памяткою світової культури, що підтверджує її занесення до списку памяток, які охороняються ЮНЕСКО.

"У цей день я хотів би висловити свою щиру повагу працівникам Національного заповідника "Софія Київська". Завдяки вам тисячі і тисячі громадян України та гостей нашої столиці мають можливість торкнутися культурної спадщини та одержати величезну духовну наснагу", - зазначив глава держави.

Нагадаємо, нещодавно представники Конгресу українських націоналістів (КУН) організували акцію протесту проти можливої ??передачі Софії Київської у відання Московського патріархату.

Зараз ви читаєте новину «Янукович: "Софія Київська стала другим Ієрусалимом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути