четвер, 28 лютого 2013 20:15

Янукович має якісно і вчасно виконати свою домашню роботу перед ЄС - експерт

Янукович має якісно і вчасно виконати свою домашню роботу перед ЄС - експерт
Валерій Чалий Фото: meest-online.com

Головний результат саміту Україна-ЄС - це надані президенту Віктору Януковичу зобов'язання "якісно і вчасно" виконати свою домашню роботу. Про це під час круглого столу сказав експерт Валерій Чалий.

"Цей саміт зараз роблять епохальною подією в історії взаємин України та ЄС. Насправді це не так. Насправді оцінка саміту залежить від того, хто і що очікував від нього", - зауважив він.

Експерт пояснив: "Той, хто очікував припинення безконтактної смуги, на особистому рівні (між Януковичем і керівниками ЄС — ред.), той оцінює його успішним. Тому що дійсно була криза довіри, а зараз наче є певне потепління в контактах на найвищому рівні".

Однак є і безліч питань, які так і не були вирішені на саміті у Брюсселі, наголосив Чалий.

"Знаючи те, що готувала Україна, і які позиції були у Брюсселі, то я скажу, що, на жаль, в багатьох питаннях успіху досягти не вдалося. Це стосується, перш за все, енергетичних питань. Немає наразі чіткої зрозумілої позиції по ГТС. Також це стосується кредиту, який хоч і розморожений, але пов'язаний із серйозними умовами, які мають його розблокувати", - підкреслив він.

Чалий додав: "І третє — вся увага у діалозі за зачиненими дверима була приділена проблемам в Україні. Ці проблеми пов'язані із вибірковим правосуддям. І ці проблеми не вирішуються на самітах, вони вирішуються в Україні".

"Але все ж це саміт, який заклав дорожню карту до Вільнюса, де Україна має підписати Угоду про асоціацію. Але для цього їй необхідно зробити серйозну домашню роботу. Тому зобов'язання Януковича виконати цю роботу якісно і вчасно — це основний результат цього саміту", - підкреслив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Янукович має якісно і вчасно виконати свою домашню роботу перед ЄС - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути