вівторок, 06 листопада 2012 17:45

Якщо на перевибори від опозиції піде один кандидат, то шансів у влади не буде - експерт

Якщо на перевибори від опозиції піде один кандидат, то шансів у влади не буде - експерт

Перед проведенням перевиборів варто внести зміни до закону про вибори.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Віталій Бала, коментуючи рішення Центральної виборчої комісії щодо перевиборів у 5-ти проблемних округах.

Він переконаний, що у випадку перевиборів на цих округах переваги будуть на стороні опозиції.

"Після того, що сталося на цих округах, морально-психологічна перевага безумовно на боці опонентів влади. Тим паче, на скільки я вже зрозумів, опозиція вже не буде іти окремо — "Батьківщина" та УДАР, чи "Свобода" і УДАР будуть висувати одного кандидата. Якщо вони об'єднаються, бо фактично по всім округам, де зроблено перевибори, і буде єдиний кандидат то і проблем не буде. Тому якщо все ж об'єднаються і висунуть одного кандидати, то шанси у влади будуть доволі примарні", - підкреслив Бала.

Водночас, експерт додав, що під час перевиборів кандидатів у народні депутати на цих виборах може бути значно більше: "На ті округи побіжать всі ці, хто не виграв на інших округах, або ті політичні сили, які не пройшли. Наприклад, та ж Наталя Королевська — чому б не піти і не спробувати себе на мажоритарці? Тому ці вибори, по-перше, будуть досить цікавими. Вони будуть і більш жорсткішими".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пилипишин не збирається брати участь у перевиборах

Водночас, додав експерт, увага вже буде сконцентрована тільки на ці 5 округів, де буде вже і більше спостерігачів та представників різних політичних сил.

"Тому вибори можуть стати взірцем, такими, якими вони мають бути, або навпаки, якщо буде спроба все рівно протягнути кандидатів від влади за будь-яку ціну, що було зроблено на виборах, що було великою помилкою. На мою думку, владі не варто було заради 5-7 людей псувати загальне враження від дня виборів для влади, України і міжнародної спільноти. Таким чином вони зробили все, щоби в результаті делегітимізувати виборчий процес як в середині України, так і за її межами", - підкреслив він.

Бала також пояснив, що дату перевиборів має назначити ще чинна Верховна Рада. Але їй також варто перед цим внести відповідні зміни до закону про вибори, враховуючи ті помилки, які було помітно під час передвиборної кампанії, наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Якщо на перевибори від опозиції піде один кандидат, то шансів у влади не буде - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути