вівторок, 06 листопада 2012 15:55

Влада грає на зміцнення опозиції — Фесенко

Влада грає на зміцнення опозиції — Фесенко
Фото: uainfo.censor.net.ua

В опозиції немає єдиної думки та плану дій, проте вона зміцнюється.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Володимир Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднана опозиція вже не хоче перевиборів і погрожує визнати вибори недійсними

Відповідаючи на питання про те, чому лідери ОО "Батьківщина" одразу погодились на перевибори, в той час як Анатолій Гриценко зазначив, що за це волів би "дати комусь у морду", Фесенко наголосив: "В опозиції немає єдиної чітко консолідованої думки від табору. Є різне бачення, як треба діяти. Насправді, до нинішньої передвиборчої кризи виявились неготові як влада так і опозиція. Ми бачимо, вони хочуть відстояти результати голосування, де могли б перемогти їх представники. Але як діяти, якщо виникає така нестандартна ситуація, коли в одних округах перераховують бюлетені, в інших судові рішення. В опозиційному таборі йде боротьби різних точок зору. Одні кажуть: треба стояти до кінця і не визнавати цих виборів. Позиція Гриценка, це позиція: давайте відстоювати нашу честь, якщо влада не піде нам на поступки, ми не підемо у Верховну Раду. А це означає колективне харакірі".

Фесенко нагадав, що головний бій для опозиції буде у 2015 році.

"Щоб виграти цей бій потрібен плацдарм у Верховній Раді. Частина прагматичних і більш досвідчених опозиціонерів це прекрасно розуміють. Схема, яку запропонував Томенко, більш реалістична і дієва: зайти у Верховну Раду, а далі заблокувати її роботу, не прийнявши присягу. Для Гриценка головне — честь опозиціонера. Думаю, у нього панують емоції і, на жаль, він пропонує не зовсім реалістичні і прагматичні речі", - наголосив Фесенко.

Однак, політолог зазначив, що ті самі тенденції є і у владі.

"Відбувається колотнеча навколо того, чи голосувати за постанову про перевибори", - нагадав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У разі перевиборів кандидати від опозиції можуть набрати ще більше голосів - експерт

Проте, Фесенко вважає, що опозиція має одну значну перевагу і питання у тому, чи зможе вона нею скористатися.

"Влада не розуміє, що сама зараз зміцнює опозицію. Ми бачимо трьох опозиційних лідерів, які разом на трибуні, які між собою домовляються. Вони змушені діяти разом і вони звикають ухвалювати рішення втрьох. А якщо зараз сваритися, це не серйозно і по-дитячому. Треба емоції приберегти. Опозиції треба виробляти сценарії: що робити у парламенті, і з тим невеликим майданчиком під ЦВК. В 2004 році було розуміння, що треба утримати цей майданчик, щоб він постійно працював, харчувати, підвозити і так далі. Зараз опозиція закликала прийти людей, а що далі з цим робити не знає", - зауважив експерт.

Нагадаємо, вчора лідери опозиції наголошували, що згодні на перевибори у тих округах, де неможливо встановити результат. Сьогодні у своєму зверненні "Батьківщина" заявила, що не погоджується з рішенням ЦВК про перевибори.

Зараз ви читаєте новину «Влада грає на зміцнення опозиції — Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути