вівторок, 22 січня 2013 23:13

Як можна ідеологічно протилежні сили об'єднати в одну? – Зубанов про опозицію

Як можна ідеологічно протилежні сили об'єднати в одну? – Зубанов про опозицію
Фото: telegraf.com.ua

Опозиційні сили неможливо об'єднати, оскільки вони ідеологічно різні, а тим паче, якщо вони підіграють провладній більшості.

Таку думку висловив в коментарі Gazeta.ua колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Зубанов.

Говорячи про можливість об'єднання опозиційних сил, політик сказав: "А як це можливо, якщо ці політичні сили, які зараз називають себе опозицією підіграють коаліції? Як можна зовсім протилежні ідеологічно сили об'єднати в одну?".

Зубанов переконаний, що не варто об'єднуватися лише через отримання влади, оскільки такими методами не побудуєш кращої України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заяви опозиції показові, бо вони просто демонструють свою опозиційність — експерт

"Як можна об'єднати "Свободу", і той же самий УДАР, якщо цінності у них різні. Вони це роблять заради посади. Я думаю, що це не правильно. Якщо у нас мета побудувати кращу державу на нормальних ідеологічних принципах, то одне діло, а якщо об'єднуватись навколо посади, та заради влади, то це все ж таки цинічно", - зауважив він.

"Не можна об'єднати ідеологічно різні сили. У них же ж різні інтереси. Той же Тягнибок буде приймати участь у президентській гонці (може президентом і не стане), але він буде боротися за владу. Кличко теж буде висуватись кандидатом в президенти, бо за ним є політична сила, яка теж хоче бути в політичному колі... А от кому поступиться Яценюк – Тимошенко, якщо вона вийде на волю. Але цього ще ніхто не знає" - висловив думку політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація з Тимошенко відсуне у часі підписання угоди про асоціацію з ЄС – експерт

Окрім того Зубанов нагадав, що заклики до об'єднання "ми чуємо ще з 1917 року", проте завжди нам щось заважає. Він підкреслив, що заради інтересів держави все ж таки варто об'єднуватись.

Нагадаємо, лідер парламентської фракції "Свобода" Олег Тягнибок не вважає за доцільне об'єднання трьох ідеологічно різних партій в одну. Водночас, екс-прем'єр Юлія Тимошенко закликала опозицію створити єдину партію, аби подолати режим президента Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Як можна ідеологічно протилежні сили об'єднати в одну? – Зубанов про опозицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути