Ексклюзиви
вівторок, 06 лютого 2024 22:29

Спецтема: Війна Росії проти України

WSJ запропонувала нову стратегію, яка допоможе Україні перемогти РФ

WSJ запропонувала нову стратегію, яка допоможе Україні перемогти РФ
Нова стратегія у війні РФ проти України. Фото: Дзеркало тижня

Україні варто дотримуватися певної стратегії, щоби перемогти у війні проти РФ.

Стратегія складається з п'яти основних елементів, пише американське видання The Wall Street Journal.

1) Україна має зосередити свої військові зусилля на обороні. Захищати свої території треба навіть якщо Україна буде готуватися до контрнаступу.

Українським силам треба створити укріплені оборонні лінії й використовувати сучасні датчики та безпілотники, щоб запобігти новому захопленню земель Росією.

2) Україні необхідно зменшити свою залежність від іноземної допомоги.

Київ підписав понад 20 угод з іноземними партнерами про спільне технічне обслуговування і виробництво озброєнь, що збільшило його промислові потужності всередині країни і за кордоном.

3) США та інші країни повинні допомогти Україні створити посилену мережу протиповітряної та протиракетної оборони.

Україна має захистити себе від жорстокої повітряної кампанії Росії, а західні союзники - передислокувати системи Patriot з інших частин Європи до України, а також разом з Києвом розробляти низькотехнологічні й недорогі засоби захисту від безпілотників та інших видів зброї.

4) Україна має націлитися на російські лінії постачання на сході України та на заході Росії. Це порушило б російську логістику та ускладнило б зусилля Москви щодо закріплення своїх територіальних здобутків.

США і Європа мають дозволити Україні бити їхньою зброєю по російських військах, які атакують Україну з території Росії. Те ж саме має стосуватися російських ліній постачання і логістики.

5) Україна має посилити загрозу для Росії у Криму. Це передбачає удари на великі відстані, а також спеціальні операції проти російських сил, баз і ліній постачання.

Щоб забезпечити можливість цих ударів, США і західні прихильники мають надати Україні зброю більшої дальності з більшим бойовим навантаженням та зняти заборони на використання цієї зброї для атак на війська й логістику на території Росії.

На думку авторів, найважливішим центром тяжіння у цій війні може стати Крим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський доручив Кабміну й Генштабу створити новий рід військ - Сили безпілотних систем ЗСУ

"Питання членства України в НАТО не стоїть на порядку денному, доки не буде встановлена стабільна лінія розмежування між українськими і російськими військами та не зменшиться конфлікт", - йдеться в публікації.

Вступ до НАТО не призведе до негайного вступу Альянсу у війну з Росією і не зобов'яже його підтримувати будь-які військові зусилля України з повернення окупованих Росією територій. Але міжнародна спільнота продовжуватиме визнавати цю територію українською згідно з міжнародним правом.

Членство України в НАТО має відображати повний консенсус всередині Альянсу. Автори нагадують, що розбіжності на саміті НАТО в Бухаресті 2008 року дали Путіну зрозуміти, що НАТО не стане на захист України, тим самим "запросивши" його до вторгнення 2014 року.

Лише перспектива членства в НАТО та ЄС дасть українському народу впевненість у тому, що Росія не зможе захопити більшу частину України. Це також забезпечить політичне прикриття, необхідне для прийняття ситуації, коли російські війська тимчасово перебуватимуть на українській території.

Україні у питанні війни з Росією необхідно зосередити зусилля на трьох головних цілях у 2024 році.

Вони стосуються забезпечення захисників і не лише, написав головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

- Створення системи забезпечення Збройних сил високотехнологічними засобами.

- Впровадження нової філософії підготовки та ведення бойових дій, яка враховує обмеження в засобах та способах їх застосування.

- Якнайшвидше опановувати нові бойові можливості.

За його словами, Україна вже володіє можливостями для знищення ворога і забезпечення існування державності.

Зараз ви читаєте новину «WSJ запропонувала нову стратегію, яка допоможе Україні перемогти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути