понеділок, 17 лютого 2020 10:38

"Вивалили купу фактів, а вийшла маніпуляція" - що не так із розслідуванням "Схем" про Зеленського в Омані

"Вивалили купу фактів, а вийшла маніпуляція" - що не так із розслідуванням "Схем" про Зеленського в Омані
"На жаль, після цього перегляду "Схем" я відчув ніби дивлюся Шарія", - пояснює Майкл Щур.

Журналісти програми "Схеми" не надали жодних доказів зустрічі президента України Володимира Зеленського з представником Кремля Патрушевим. Натомість суспільство отримало купу фактів, які в сукупності виглядають маніпуляцією.

Про це сказав телеведучий Майкл Щур у своїй телепрограмі.

"Я реально ображений тим, як до мене ставляться українські журналісти-розслідувачі. Вони мене не поважають і це дуже неприємно.

Поговоримо про свіжий матеріал "Радіо Свобода" "Схеми". Вони взялися за суспільно важливу і справді таємничу тему візиту президента Зеленського в Оман.

І Офіс президента, і сам Зеленський зробили багато, щоб ми мали сумніви у правдивості оголошених ними причин поїздки і плану зустрічей в Омані. Ані візити, ані зустрічі публічно не анонсувалися. Про перебування президента в Омані ми дізналися зі зливних бачків. Здавалося, президента просто спіймали на відпочинку і його Офіс почав хаотично влаштовувати якісь комічні близькосхідні мітапи, схожі на кастинг у сиквел "Аладіна".

Водночас конспірологи з усіх своїх гармат стріляли маячнею про те, що в Омані "здають" країну. Звичайно, без доказів", - сказав телеведучий.

Про перебування президента в Омані дізналися зі зливних бачків

За словами Майкла Щура, "Схеми" не надали жодних доказів зустрічі Зеленського з представником Путіна.

"Жодних доказів. Взагалі", - підкреслив він.

"Я знаю, що на "Радіо Свобода" працюють адекватні журналісти і вони справді отримали інформацію із достовірних джерел про те, що колишній голова ФСБ Патрушев літав в Оман. Могла команда Зеленського випадково зафрахтувати той самий чартер, яким до того скористався Патрушев? Могла. А може, це невипадковий збіг? Може. А може є третя версія? Можливо. А може ще й четверта?

Чи можуть журналісти-розслідувачі просто вивалювати на нас, глядачів, такі факти, щоб ми робили висновки самі та підштовхувати нас лише до одного із можливих варіантів? Ні. Бо в цьому місці журналістські розслідування перетворюються на маніпуляцію на основі сирого робочого матеріалу і не завершеної журналістської роботи. На жаль, після цього перегляду "Схем" я відчув, ніби дивлюся Шарія.

Я не хочу, щоб "Радіо Свобода" робила те, що роблять Дубінський і Шарій. Я не хочу, щоб журналісти програми "Схеми" поводилися, як Аваков - знаходили людину з бородою та звинувачували її без прямих доказів у вбивстві Шеремета. Журналістам-розслідувачам, на відміну від Авакова, потрібні докази. Не про перебування в радіусі 10 кілометрів від місця злочину, а реальні докази. Маніпуляції - це шлях у нікуди", - заявив телеведучий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК почало перевірку декларації Зеленського

Минулого тижня журналісти "Радіо Свобода" опублікували матеріал "Оманлива відпустка", в якому розповідають, що президент України Володимир Зеленський і секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев користувалися одним літаком в Омані.

Зараз ви читаєте новину «"Вивалили купу фактів, а вийшла маніпуляція" - що не так із розслідуванням "Схем" про Зеленського в Омані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути