Ексклюзиви
четвер, 03 жовтня 2013 22:19

Вишеградська четвірка чекає від України прийняття закону про прокуратуру

Вишеградська четвірка чекає від України прийняття закону про прокуратуру
Фото: ru.tsn.ua

Польща, Чехія, Угорщина, Словаччина - країни Вишеградської четвірки - підтримують підписання Угоди про асоціацію та створення ЗВТ між Україною та ЄС на саміті "Східного партнерства" у листопаді у Вільнюсі. Про це йдеться у спільній заяві міністрів закордонних справ Вишеградських країн, поширеній сьогодні, 3 жовтня.

"Вишеградські країни переконані, що ЄС та Україна повинні скористатись цією історичною нагодою. Вони однозначно підтримують підписання Угоди про асоціацію, включаючи Поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі у Вільнюсі, та її якнайширше тимчасове застосування, що в рівний мірі слугує інтересам України та країн-членів ЄС", - йдеться у документі.

Міністри висловлюють переконання, що імплементація Угоди не суперечить інтересам третіх країн та не направлена проти їх інтересів. Вони також констатують, що Україна досягла прогресу у здійсненні реформ.

Зазначається, що Вишеградські країни рішуче підтримують швидкий перехід України до другої фрази Плану дій щодо лібералізації візового режиму між Україною та ЄС з кінцевою умовою скасування візового режиму.

Також міністри вітають схвалення Угоди щодо асоціації урядом України. Водночас, вони наголошують, що на фінальному етапі підготовки до саміту у Вільнюсі чекають від української сторони інтенсифікації зусиль у прийнятті законів реформування щодо прокуратури, вдосконаленні виборчого законодавства, а також у питаннях вибіркового правосуддя.

Зараз ви читаєте новину «Вишеградська четвірка чекає від України прийняття закону про прокуратуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути