вівторок, 01 жовтня 2013 08:33

Це буде кінець української космічної та авіапромисловості - глава адміністрації Кремля про Угоду з ЄС

Це буде кінець української космічної та авіапромисловості - глава адміністрації Кремля про Угоду з ЄС
Фото: ria.ru

Глава адміністрації Кремля Сергій Іванов заявив, що Росія не змушує Україну зробити вибір на користь Митного союзу Росії, Казахстану і Білорусії, однак попереджає про наслідки асоціації республіки з Євросоюзом.

Україна проголосила стратегічний курс на євроінтеграцію і збирається в листопаді підписати у Вільнюсі на саміті "Східного партнерства" угоду про асоціацію з ЄС, частиною якого є положення про зону вільної торгівлі. Одночасно Україну запрошують до Митного союзу і вже надали їй статус спостерігача, однак Київ заявляє, що не готовий до повноцінного вступу до МС.

"Ми поважаємо будь суверенний вибір будь-якої суверенної держави . Україна хоче зробити свій вибір, вона його практично зробила, ми цей вибір поважаємо", - сказав Іванов.

"Які наслідки цього вибору? За оцінками наших експертів, у разі вступу в асоціативні члени Євросоюзу Україна втратить на торгівлі з Росією мінімум 12 мільярдів доларів на рік. Ми не змушуємо Україну змінити вектор свого розвитку, ми просто говоримо, що за "а" послідує "б". Це означатиме кінець залишкам української космічної та авіапромисловості, суднобудуванню, в атомній вже нічого не залишилося... Україна стане великим експортером сільгосппродукції, хоча в цьому я не впевнений, а от робочої сили - точно. Причому і в Євросоюз, і в Росію", - зазначив кремлівський чиновник.

Зараз ви читаєте новину «Це буде кінець української космічної та авіапромисловості - глава адміністрації Кремля про Угоду з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

203

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути