четвер, 25 жовтня 2012 02:21

Втручання у вибори російських олігархів може вплинути на україно-російські відносини – експерт

Втручання у вибори російських олігархів може вплинути на україно-російські відносини – експерт
За словами експертів, олігарх Лєбєдєв фінансово підтримує кількох українських кандидатів у депутати. Фото: vkurse.ua

Російські олігархи підтримують на парламентських виборах ряд українських кандидатів-мажоритарників, і це може негативно вплинути на міждержавні відносини.

Так вважає Людмила Лукінова, експерт Інституту практичної політики, про що вона сказала на прес-конференції в Києві.

"Сьогодні значна кількість транснаціональних корпорацій зосереджена в Україні, – говорить вона. – Це такі знамениті бренди, як: Нестле, ТетраПак, Джі Пі Морган, Кеш енд Ко, а також російські транснаціональні корпорації. Переважно їхня діяльність зосереджена в таких галузях, як енергетика, фінанси, тютюнова й продуктова промисловість. Тобто ті галузі, які мають швидкий обіг капіталу й забезпечені ринки збуту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче відібрати в України Крим

Експертів з Інституту практичної політики хвилює той факт, що сьогодні є певне бажання російських олігархів впливати на хід парламентських виборів в Україні.

"Мова йде тут не про лобізм, тобто уникається, на нашу думку, чітка підтримка певної політичної сили або кандидата. Однак є певна підтримка мажоритарників. Переважно це підтримка тих кандидатів, які балотуються в Криму, Києві та Київській області. Зокрема йдеться про російського олігарха Олександра Лєбєдєва, який підтримує кандидатів-мажоритарників від опозиційних сил: ВО "Свобода", "УДАР", ВО "Батьківщина", – зазначила Лукінова.

У результаті такої діяльності цього олігарха, на думку експерта, може скластися така ситуація, що в парламенті буде ряд депутатів, які відстоюватимуть інтереси не українських виборців, а певних російських олігархів, зокрема Лєбєдєва.

Цей факт також може серйозно вплинути на відносини між Україною та Росією, переконана Лукінова.

Зараз ви читаєте новину «Втручання у вибори російських олігархів може вплинути на україно-російські відносини – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути