субота, 05 листопада 2022 18:56

Спецтема: Війна Росії проти України

"Втрати у росіян шалені" – експерт назвав напрямок, куди окупанти кинули найбільше сил

"Втрати у росіян шалені" – експерт назвав напрямок, куди окупанти кинули найбільше сил
У росіян також залишається велика перевага в артилерії, наголошує Сергій Кузан. Фото: Facebook

Лінія фронту залишається приблизно на одному місці – важкі бої точаться по всій її протяжності. В осінній період просування буде уповільнене погодними умовами, однак взимку може стати швидшим. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Сергій Кузан.

"Загалом сама лінія фронту залишається приблизно на тому ж самому рівні. Точаться важкі бої, окремі населені пункти можуть переходити з рук у руки по кілька разів на добу. Росіяни намагаються атакувати, тому що вони поповнили свої батальйонно-тактичні групи. Але для повноцінного наступу сил немає. Найгарячішим є донецький напрямок, особливо у Бахмуті. Там Росія сконцентрувала всі свої сили. Їх настуальний потенціал звузився до цього напрямку. Спроба продавити кількістю іноді дається взнаки. Але і втрати у росіян шалені", – говорить Кузан.

У росіян також залишається велика перевага в артилерії, наголошує експерт.

"І по стволам, і по боєприпасам. Ми зачищаємо їх склади, але чисто математично їх артилерії більше. Концентрацією артилерії саме обумовлюються певні успіхи росіян на Донеччині", – додає Кузан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На яких напрямках росіяни посилять атаки: експерт відповів

Зима буде складною для росіян, однак підрозділи так званих ЛДНР будуть добре пристосовані до зимових боїв, пояснює експерт.

"У нас натомість було кілька хвиль мобілізації. Багато людей пройшли через АТО та ООС. Це було і влітку, і взимку.Тому ми маємо більше досвіду для війни у холодну пору. А з іншого боку – ми краще забезпечені.У росіян вже проблеми з одягом та харчуванням. Проблеми з медичним забезпеченням навіть для респіраторних хвороб. Зима стане мінусом для ворога, а ми можемо отримати кращі можливості", – каже Кузан.

Весна та осінь – це дві пори, коли чорнозем розмокає і по ньому тяжче рухатися. Тому у ці періоди темпи просування сповільненні, уточнює експерт.

"Наше командування це розуміє і для кожного з напрямків розроблені схеми, щоб це просування все таки було, хоч і повільне. Взимку, коли грунт промерзне, завжди легше рухатися", – говорить Кузан.

Російська армія передчасно задіяла недостатню концентрацію мобілізованого персоналу в наступальних операціях під Бахмутом та Вугледаром Донецької області 3 листопада. Очевидна інтенсифікація російських атак у Донецькій області, ймовірно, вказує на те, що загарбники повторюють цю помилку на всій лінії фронту. Збільшення кількості особового складу на передових позиціях може дозволити російським військам досягти певних успіхів у Донецькій області, але погана підготовка, логістика та командування й надалі заважатимуть окупантам досягти оперативно значущих успіхів, які б суттєво вплинули на хід війни.

Зараз ви читаєте новину «"Втрати у росіян шалені" – експерт назвав напрямок, куди окупанти кинули найбільше сил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути