субота, 05 листопада 2022 06:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Мобілізація в РФ: американські аналітики підловили Путіна на брехні

Мобілізація в РФ: американські аналітики підловили Путіна на брехні
Зусилля Росії з мобілізації продовжуватимуть тиснути затратами на російську економіку і можуть призвести до ще більшої соціальної напруги. Фото: eastnews.ua

Попри заяви президента Російської Федерації Володимира Путіна, так звана часткова мобілізація в РФ не створила можливостей для досягнення його цілей в Україні.

Російський диктатор, імовірно, створює умови для продовження прихованої мобілізації, вважають американські аналітики Інституту вивчення війни ISW. А це свідчить про те, що "часткова мобілізація" не створила достатніх сил для досягнення максимальних цілей Путіна на фронті.

"Дозвіл на мобілізацію ув'язнених також може вказувати на те, що Путін намагається запобігти соціальній напрузі, створюючи умови для призову засуджених, а не цивільних російських чоловіків. Зусилля Росії з мобілізації продовжуватимуть тиснути затратами на російську економіку і можуть призвести до ще більшої соціальної напруги, якщо Кремль не виконає фінансових зобов'язань перед учасниками так званої спеціальної військової операції", – йдеться в повідомленні.

Водночас російські військові намагаються використати мобілізований особовий склад для відновлення наступу в Донецькій області. Швидше за все, вони не зможуть досягти у цьому значних успіхів, вважають експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін визнав депортацію українців із Херсона

За попередньою оцінкою ISW, російська армія передчасно задіяла недостатню концентрацію мобілізованого персоналу в наступальних операціях під Бахмутом та Вугледаром Донецької області 3 листопада.

"Очевидна інтенсифікація російських атак у Донецькій області, ймовірно, вказує на те, що загарбники повторюють цю помилку на всій лінії фронту. Збільшення кількості особового складу на передових позиціях може дозволити російським військам досягти певних успіхів у Донецькій області, але погана підготовка, логістика та командування й надалі заважатимуть окупантам досягти оперативно значущих успіхів, які б суттєво вплинули на хід війни", – додають аналітики.

21 вересня президент країни-агресорки РФ Володимир Путін оголосив мобілізацію. Протести проти мобілізації відбулися у Москві, Санкт-Петербурзі й низці російських міст.

У Республіці Дагестан місцеві жителі вступали у сутички з поліцією. Майже 1 млн росіян утекли з РФ в інші країни.

За 254 дні Збройні сили України знищили 74 840 російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Мобілізація в РФ: американські аналітики підловили Путіна на брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути