середа, 02 листопада 2022 21:30

Спецтема: Війна Росії проти України

На яких напрямках росіяни посилять атаки: експерт відповів

На яких напрямках росіяни посилять атаки: експерт відповів
Найгарячіші точки – це Бахмутський напрямок, Авдіївка, Вуглерівськ, Соледар, також правобережжя Херсонщини, говорить Іван Січень. Фото: "Укрінформ"

Росія намагається продавити Збройні сили України на Донбасі та Херсонщині. Кидають у бій мобілізованих.

Однак отримати помітні результати не виходить, тому ворог вдається до енергетичного тероризму. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Січень.

"Найгарячіші точки – це Бахмутський напрямок, Авдіївка, Вуглерівськ, Соледар, також правобережжя Херсонщини. Там росіяни намагаються наступати. Ми впевнено стримуємо ворога, попри те, що вони пригнали багато мобілізованих. Росіяни вимушені самі купляти собі форму, амуніцію та вже продовольчі пайки. Мобілізують в'язнів. І на фронті починаються бійки між ними, вбивства", – говорить Січень.

Україні буде важко через велику кількість мобілізованих, наголошує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пошук дітей, лікування, вивчення мови: які сервіси допомагають українцям під час війни

"Йдеться десь про 200 тисяч. Росіяни посилять атаки на Донбасі. На Херсонщині теж. Але загалом складається враження, що мобілізованих кидають як гарматне м'ясо. Однак Кремль нічого не може зробити на фронті. Чотири місяці штурмують Бахмут. Це по-суті місцеві бойові дії. Тому росіяни намагаються ракетами знищити наші електростанції, теплостанції. Але ми живемо, і здолати так українців не вийде", – додає Січень.

Натомість Україна також дає відповідь, каже експерт.

"Були нанесені удари по тепломережам в окупованому Криму, Бєлгороді, Курську. Регіони Росії біля наших кордонів вже перетворилася на зону бойових дій. Росіяни пошлють на фронт нових резервістів, але зробити вже нічого не можуть. Є занепокоєння, що направляють призовників до Білорусі. Звідти новий наступ можуть почати. Але він також приречений на провал, бо кордон перекритий", – пояснює Січень.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 2 листопада становлять понад 73 270 осіб. За добу лави "200-х" поповнили ще 800 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Найбільших втрат ворог зазнав на Авдіївському та Лиманському напрямках.

Зараз ви читаєте новину «На яких напрямках росіяни посилять атаки: експерт відповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути