субота, 24 грудня 2022 15:06

"Друга армія світу" йтиме голяка на позиції – Подоляк

"Друга армія світу" йтиме голяка на позиції – Подоляк
Радник керівника ОП Михайло Подоляк оцінив стан російської армії. Фото: ОП

Стан російської армії плачевний.

У військових країни-агресорки серйозні проблеми із забезпеченням. Про це розповів радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк у телеефірі Freedom, передає Gazeta.ua.

Він визначив три складники стану російської армії. Перша – це армія "плакатного типу".

"Вони багато говорять. Все, що змогли примусово відправити, це й відправляють. Беруть де-не-де і аби кого, тренувати вони не можуть, тому що у них інфраструктура вишколу зруйнована. Саме тому вони зараз відправлять військових у Білорусь, щоб хоча б якась частина людей була підготовлена білоруськими інструкторами. Своє все зруйноване", – вважає Подоляк.

Друга складова, за його словами, – це відсутність амуніції. Третя – тотальні крадіжки чиновниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вагнерівці", буряти, сирійці й кримінальні злочинці: хто належить до армії Путіна

"Військово-промисловий комплекс РФ – надзвичайно слабкий. Так, вони готували якісь об'єми високоточної зброї. Вони готують сьогодні "Сармати", "Ярси" і так далі, щоб лякати світ. Але з погляду забезпечення своїх військових, то в них нічого немає", – сказав Подоляк.

За його словами, у Росії є три складники ведення війни: жива сила, снаряди радянських часів і крилаті ракети для геноциду українців.

"Ми чітко розуміємо тип війни, яку веде Російська Федерація, і намагаємося нашим партнерам це пояснити. Все, що говорить Путін чи Шойгу про реформування своєї армії – неможливо. Росія – це країна, яка надзвичайно нетехнологічна, і лише поки ресурсно може протриматися. Ресурсно – це певний об'єм військової техніки, цільових грошей і мобілізованих, які голяка йтимуть на позиції", – додав Подоляк.

21 грудня міністр оборони Росії Сергій Шойгу публічно представив серію змін російської оборонної політики. Він висунув ідею збільшити чисельність ЗС РФ до 1,5 млн військовослужбовців, зокрема 695 тис. контрактників, поступове збільшення призовного віку на військову службу від 18 до 21 року та підвищення граничного віку призовників від 27 до 30 років.

Проте Шойгу не уточнив терміни втілення цих планів. Американські військові аналітики вважають дуже малоймовірним, що Кремль сформує такі великі звичайні сили в терміни, які стосуються війни Росії в Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Друга армія світу" йтиме голяка на позиції – Подоляк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути