вівторок, 01 грудня 2020 14:42

Вступ України до НАТО: Міноборони хоче отримати план дій 2021 року

Вступ України до НАТО: Міноборони хоче отримати план дій 2021 року
Міністр оборони нагадав, що курс України на членство у НАТО закріплений у Конституції. Фото: pixabay

Міністерство оборони сподівається, що на саміті НАТО 2021 року вирішать надати Україні план дій щодо членства в Альянсі.

Українське партнерство з НАТО особливо важливе для протидії агресивній політиці Росії, яка є викликом для міжнародного миру та безпеки, про це на пресконференції повідомив міністр оборони Андрій Таран.

"Ми сподіватимемось на вашу всебічну підтримку щодо прийняття такого рішення на наступному Саміті НАТО 2021 року. Це стане практичним кроком та демонстрацією відданості рішенням Бухарестського саміту 2008-го", - зазначив Андрій Таран, звертаючись до послів та військових аташе країн НАТО і представників Офіса НАТО в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО розповіли, чого чекають від Байдена

Міністр оборони нагадав, що курс України на членство в НАТО закріплений у Конституції, а прагнення отримати план дій щодо членства - у нещодавно ухваленій Стратегії нацбезпеки.

"Ми віримо, що для НАТО було б правильним рішення членство в Альянсі України та Грузії. Наші країни мають багато спільного. Це пострадянські республіки, це країни, котрі зазнали агресії з боку Росії. З нашої точки зору, потенційне членство в НАТО України та Грузії матиме суттєвий вплив на євроатлантичну безпеку та стабільність, зокрема в Чорноморському регіоні", - зазначив міністр.

Збройні сили України в цілому виконали своє завдання, яке ставилося на 2020 рік. Серед пріоритетних напрямків він назвав завершення трансформації системи управління Збройних сил за принципами і стандартами НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Вступ України до НАТО: Міноборони хоче отримати план дій 2021 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути