пʼятниця, 01 липня 2022 11:35

Вступ України до ЄС: президент, Кабмін та Верховна Рада підписали спільну заяву
7

Різні гілки влади України пообіцяли працювати спільно на вступ до ЄС
Фото: t.me/Denys_Smyhal
Різні гілки влади України пообіцяли працювати спільно на вступ до ЄС
Різні гілки влади України пообіцяли працювати спільно на вступ до ЄС
Різні гілки влади України пообіцяли працювати спільно на вступ до ЄС
Різні гілки влади України пообіцяли працювати спільно на вступ до ЄС

Президент Володимир Зеленський з головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком та прем'єр-міністром Денисом Шмигалем підписали спільну заяву про єдність на шляху до членства у Європейському Союзі.

Заява є сигналом єдності всіх гілок влади та свідченням рішучості стати членом ЄС, пише президент у Telegram.

"Україна воює за свій ціннісний вибір – бути незалежною державою в сім'ї великій, вольній, новій – у сім'ї європейській. Українцям доводиться зі зброєю в руках захищати свою незалежність. Безпеку кожної нашої людини. Те, щоб українські ранки починалися не так, як сьогоднішній – із російського ракетного удару по Одесі та області, із численних жертв. А щоб українські ранки були такими ж мирними, як і ранки кожної столиці Європи – зараз, у XXI столітті", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Історична мить" – у сесійній залі Ради встановили прапор ЄС

Підписання цієї заяви має означати те саме, що й заявка на вступ до ЄС на п'ятий день війни.

При цьому була присутня через відеозв'язок голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Вона сказала, що Європа підтримуватиме Україну до її перемоги над РФ. Додала, що в понеділок буде конференція, присвячена відновленню України.

Зеленський сказав, що євроінтеграцію завершили вже на 63%.

"І я хочу, щоб усі, хто на державних посадах, сприймали свій обовʼязок працювати заради європейського вибору як боротьбу за Україну. Ми маємо готувати державу до початку переговорів про членство так само інтенсивно й відповідально, як готували рішення про кандидатство. Сьогодні в цьому залі зʼявиться прапор Європейського Союзу. І це має бути не просто красивий жест. Це має бути символ нашого завдання – завдання всіх гілок влади. Щоб жодних пауз у нашій роботі не було", – додав президент.

23 червня на саміті у Брюсселі всі 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні та Молдові статус кандидатів на вступ до блоку.

В українському уряді заявили про виконання всіх рекомендацій Європейської комісії до кінця року. Серед вимог ЄС − призначення директора Національного антикорупційного бюро і керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Вступ України до ЄС: президент, Кабмін та Верховна Рада підписали спільну заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути