Ексклюзиви
пʼятниця, 15 грудня 2023 15:29

Вступ України до ЄС може затягнутися - The Times

Вступ України до ЄС може затягнутися - The Times
Вступ України у ЄС може відбутися через десятиліття. Фото: eastnews.ua

Вступ України до Європейського Союзу може затягнутися до 2030 року.

Виникає питання, наскільки ЄС серйозно налаштований, пише The Times.

Журналісти назвали суперечки на саміті щодо перегляду витрат дрібницями порівняно з оцінкою вартості членства України в ЄС у €186 млрд. Також більшість держав побоюються втратити право національного вето у питаннях майбутніх бюджетів або розширення.

Членство в ЄС має як тактичний, так і геополітичний характер. Воно могло б зміцнити нашу державу на Заході перед можливим поверненням Дональда Трампа на посаду президента США. Він хоче припинити фінансування української армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну чекає непростий і довготривалий процес руху до ЄС

"Україна є частиною геополітичної сфери Європи. Так само як і західні Балкани, Туреччина та Кавказ. Це порушує ще одне питання: чи можна дозволити Україні перестрибнути через чергу, коли потреба у прийнятті Сербії, Албанії та Боснії є ще більш нагальною?" - пишуть у виданні.

Вступ країни такого розміру і стратегічного значення як Україна спричинив би найрадикальніші зміни в ЄС за останні десятиліття. Там кажуть, що Україна була найбіднішою країною в Європі ще до вторгнення Росії.

14 грудня лідери країн Європейського Союзу ухвалили рішення почати процес переговорів про вступ України та Молдови до блоку. Про це повідомив президент Європейської ради Шарль Мішель.

Зараз ви читаєте новину «Вступ України до ЄС може затягнутися - The Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути