вівторок, 24 січня 2012 11:54

Всі кандидати на номер один у Партії регіонів мають вади – експерт

Всі кандидати на номер один у Партії регіонів мають вади – експерт

Політолог Олексій Гарань вважає, що у Партії регіонів дуже мала лава запасних, тому доводиться обирати кращих серед гірших.

Так Gazeta.ua він прокоментував інформацію про те, що в Партії регіонів розглядають шість кандидатів на перше місце у виборчому списку.

Говорячи про те, що список можуть очолити Микола Азаров, Андрій Клюєв, Борис Колесніков, Сергій Тігіпко, Юрій Бойко або Олександр Єфремов, експерт зазначив: "Всі ці кандидати мають вади. Азаров буде асоціюватися із соціально-економічними негараздами. Тігіпко – наче молоде, привабливе обличчя, але він показав себе абсолютно безхребетним, людиною без позиції. Спочатку заявляє про об'єднання з Партією регіонів, потім протилежне, згодом знову про злиття,  через час бере паузу. Для виборців, які голосували за нього на президентських виборах, де він набрав 14 відсотків, це неприйнятно. Тому ми бачимо падіння рейтингів його особисто та "Сильної України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герман: Бажаю опозиції не пересваритись, але ПР все одно переможе

За словами Гараня, призначення Клюва чи Колеснікова порушує баланси всередині Партії регіонів, а Бойко має  значний іміджевий мінус, бо виступає лобістом "РосУкрЕнерго".

Політолог називає кандидатуру Єфремова можливим, але не найкращим варіантом, адже той є достатньо одіозною постаттю, яка як спікер Партії регіонів, через парламент організовує підтримку непопулярних рішень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чесні вибори зіпсують Партія регіонів та її сателіти - Данилюк

"Зараз представники всіх верств електорату критичніше ставляться до діяльності тих сил, яким вони симпатизують. Певною мірою роль першого номеру в списку зменшилася. Але всі розуміють, що він залишається флагманом. На нього опоненти будуть спрямовувати основний іміджевий удар. Коли "Наша Україна – Народна Самооборона" йшла на парламентські вибори 2007 року, їм вдалося створити достатньо яскраву першу п'ятірку – Луценко, Катеринчук, Яценюк, Кириленко, Гриценко. Всі були молоді, цікаві, перспективні. Не було одноосібного лідера. Це був вдалий підхід. Інша річ, що НУ-НС потім не витримала внутрішніх навантажень і конфлікту із Секретаріатом президента", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Всі кандидати на номер один у Партії регіонів мають вади – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути