пʼятниця, 30 грудня 2011 15:09

"Регіони" залишаться при владі разом із комуністами й Тігіпком - Стецьків

"Регіони" залишаться при владі разом із комуністами й Тігіпком - Стецьків

Наступний рік буде серйозним іспитом для опозиції. Якщо вона сформує єдиний список на парламентських виборах та домовиться висунути по одному кандидату на мажоритарний округ — суспільство матиме шанс. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів народний депутат-"нунсівець" Тарас Стецьків.

"Альтернативи цьому немає і я гарячий прихильник такої консолідації. Мої особисті зустрічі переконали, що суспільство хоче бачити опозицію об'єднаною. Треба, щоб керівники "Батьківщини", "Фронту змін", "УДАРу", "Свободи" сказали, як ставляться до заклику Тимошенко. Справа за ними", - запевнив нардеп.

За умови єдиного списку й узгодження кандидатів по мажоритарці, опозиція зможе провести до наступної Верховної ради 240-280 депутатів, вважає Стецьків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція ще не ділила мажоритарні округи

"З одного боку, буде опозиція, з іншого — Партія регіонів. Решта будуть скинуті в кювет. Парламентська більшість дозволить забрати в Януковича уряд, законодавчо змінювати судову систему, економічну політику, взяти відповідальність за бюджет. Країна цього чекає. Не буде об'єднаної опозиції — "Регіони" залишаються при владі разом із комуністами й Тігіпком", - сказав нардеп.

Поки що об'єднанню опозиції заважають персональні амбіції лідерів партій. Багато хто думає про президентську кампанію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець" запропонував опозиційним лідерам скинутися на соціальний кліп

"Це — глибока помилка, бо без успіху на парламентських виборах 2012 року неможливий успіх 2015-го. Дивно, чому стільки часу минуло після заклику Тимошенко, а більшість із лідерів  КОДу не висловилися на цю тему. Чому мовчить керівництво "Батьківщини"? Я усіх запитував: коли зберемося? Кажуть: "Треба радитися". Думаю, Яценюк уже дав свою відповідь: ні. Днями він об'єднався з партією "За Україну!" Кириленка і запропонував угоду про взаємне непоборювання. Клички заявили, що, можливо, балотуватимуться по мажоритарних округах. Найімовірніше, "УДАР" ітиме самостійно. Суспільство має знати, як відповідають провідні політики найрейтинговішому опозиціонеру, яка сидить у в'язниці", - зауважив Стецьків.

Повністю інтерв'ю читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" залишаться при владі разом із комуністами й Тігіпком - Стецьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути