субота, 08 жовтня 2011 14:20

Вселенський патріарх прийняв Януковича на Афоні

Вселенський патріарх прийняв Януковича на Афоні

Константинопольський патріарх Варфоломій прийняв у п'ятницю на Афоні президента України Віктора Януковича. Про це повідомляє в суботу РИА "Новости" з посиланням на Афінське агентство новин.

Патріарх прилетів на Афон зі Стамбула, де знаходиться його кафедра, щоб прийняти українського лідера.

Янукович підкреслив на зустрічі з патріархом Варфоломієм добрі відносини між Україною і Вселенським патріархатом. За його словами, Україна покладає великі надії на підготовку Всеправославного собору, сподіваючись, що його рішення будуть мати позитивні наслідки для української церкви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секс-шоп збирає пожертви на церкву

У свою чергу, патріарх Константинопольський заявив, що розглядає відносини своєї кафедри з українською церквою як "матері-церкви" і "люб'язної дщері". Варфоломій також висловив скорботу у зв'язку з церковними розколами на Україні, де існує визнана іншими помісними церквами Українська православна церква Московського патріархату, а також невизнана Українська православна церква Київського патріархату і невизнана Українська автокефальна православна церква.

"Мати-церква сумує і вболіває про страждання своїх дітей в тій країні", - сказав Варфоломій про церковну ситуацію в Україні. За його словами, він має намір відвідати Україну.

"Якщо я зможу знову відвідати Україну, відповідаючи на люб'язну пропозицію президента (України), це буде для зміцнення зв'язків між нею та матір'ю-церквою, і для того, щоб знову допомогти з боку матері-церкви усуненню розколів, які, на жаль, продовжують існувати в лоні українського православ'я", - додав патріарх Варфоломій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни вимагають церкви на дахах і гондоли на Русанівці

Водночас джерело в дипломатичних колах повідомило "Інтерфакс-Україна", що Янукович відвідав Афон у п'ятницю після участі в бізнес-форумі в Салоніках. Зустріч Януковича з патріархом Варфоломієм I відбулася в Кар'є - адміністративному центрі Афона.

Подробиці зустрічі при цьому не уточнюються.

В даний час Янукович, за інформацією агентства, все ще знаходиться в Греції і поки неясно, чи повернеться він в Україну до церемонії урочистого відкриття реконструйованого до Євро-2012 НСК "Олімпійський" у Києві.

Афон - чернеча республіка, що складається з 20 монастирів, яка користується правом самоврядування в складі Грецької республіки, але в духовному відношенні підкоряється Константинопольському (Вселенському) патріархату.

Нагадаємо, Янукович перебував у Греції з дводенним візитом.

Зараз ви читаєте новину «Вселенський патріарх прийняв Януковича на Афоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути