Ексклюзиви
понеділок, 30 вересня 2013 19:12

"Врадіївську ходу" на Київ відклали - будуть чекати "час ікс"

"Врадіївську ходу" на Київ відклали - будуть чекати "час ікс"
Фото: uainfo.org

"Врадіївський хід", проведення якого було заплановано на 2 жовтня, перенесена на "час ікс".

Про це повідомив координатор ходу Василь Любарець, пише "Тиждень"

"Враховуючи особливості поточного моменту, "Врадіївська хода" продовжує добиватися справедливості у справах врадіївських учасників ходи і всіх, хто звертається до нас за допомогу. А хода "Майдан від Врадіївки до країни любові" як наша остання і рішуча дія переноситься до часу, коли всі аргументи щодо встановлення конституційного ладу в Україні будуть вичерпані", - сказав Любарець.

При цьому він підкреслив, що хода не відміняється, а переноситься на "час ікс".

Любарець пояснив рішення перенести акцію тим, що суд над ґвалтівниками з Врадіївки тільки почався, і потрібно дати йому можливість продемонструвати свою неупередженість без найменшого тиску, "залишаючи за собою право відповідно реагувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддю, яка веде "врадіївську справу" запідозрили у родинних зв'язках із Дрижаком

Нагадаємо, організатори літньої "Врадіївської ходи" планували 2 жовтня повторити похід на Київ: відправитися в столицю 12-ма колонами з найбільших обласних центрів України і прибути на майдан 10 жовтня о 18:00.

Перша акція "Врадіївська хода" розпочалася 7 липня як реакція на групове зґвалтування 29-річної жінки на Миколаївщині, яка впізнала в нападниках двох місцевих міліціонерів. Справа викликала спротив громадськості. Учасники ходи пішки подолали понад 300 кілометрів на знак протесту проти злочинів міліції, разом з представниками опозиції 18 липня пройшли Києвом. Вони пікетували МВС, зустрілися з міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком, розпочали безстроковий мітинг на майдані Незалежності та встановили там свої намети. 18 липня акцію розігнав "Беркут".

Координатора акції Василя Любарця засудили до 10 діб арешту за порушення правил проведення мирних зборів. Ще одного учасника акції Володимира Іванова оштрафували за схожим звинуваченням.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко називав акцію "політизованою".

Зараз ви читаєте новину «"Врадіївську ходу" на Київ відклали - будуть чекати "час ікс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути