четвер, 29 вересня 2011 18:14

"Вплив президента США у країні у 100 разів менший, ніж Путіна в Росії"

"Вплив президента США у країні у 100 разів менший, ніж Путіна в Росії"

Ніхто не довів, що демократичні способи правління ефективніші. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив російський вчений-психолог і журналіст Леонід Радзіховський.

"Наприклад, найефективніші реформи в Сингапурі та деяких інших східних країнах проводять авторитарні лідери. Тому питання не тільки в тому, як тримають і передають владу, а й для чого її використовують", - зазначив він.

Російський прем'єр-міністр Володимир Путін балотуватиметься в президенти на виборах 4 березня 2012-го. Висуватися йому минулої суботи запропонував президент Дмитро Медведєв. Сам він очолить партійний список "Єдиної Росії" на виборах Держдуми 4 грудня 2011-го, а після цього – уряд.

"Такий спосіб правління виглядає анахронізмом у ХХІ столітті. Зараз скрізь відкрите суспільство, великий потік інформації, люди втомлюються від начальників", - підкреслив російський журналіст.

Між тим, Радзіховський зауважив, що у Путіна значно більша влада, ніж, приміром, у Саркозі: "Бо президенти Франції міняються, а Путін залишається".

"Вплив лідера визначається не тільки обсягом економіки його країни чи кількістю ракет, а й його вагою всередині країни. Економіка США вдесятеро більша за російську. Але вплив президента Сполучених Штатів у країні у 100 разів менший, ніж Путіна в Росії. В Америці є ще багато інших інститутів, а в нас їх нема. Тому, якщо помножити вплив Путіна всередині країни на вплив Росії у світі, то отримаємо значно більшу величину, ніж від таких же показників господаря Білого дому. Впливовіший за нього, мабуть, лише голова КНР", - наголосив він.

Список ворогів Кремля Леонід Радзіховський перерахував у новому номері журналу "Країна" № 37 (90) за 30 вересня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Вплив президента США у країні у 100 разів менший, ніж Путіна в Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути