четвер, 29 вересня 2011 10:37

"Пропозиція Медведєва - це запуск проекту остаточної й довічної влади Путіна"

"Пропозиція Медведєва - це запуск проекту остаточної й довічної влади Путіна"

В Росії не було жодного випадку, щоб керівник держави добровільно й легітимно передав владу іншому через інструмент вільних демократичних виборів. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив російський вчений-психолог і журналіст Леонід Радзіховський.

Російський прем'єр-міністр Володимир Путін балотуватиметься в президенти на виборах 4 березня 2012-го. Висуватися йому минулої суботи запропонував президент Дмитро Медведєв. Сам він очолить партійний список "Єдиної Росії" на виборах Держдуми 4 грудня 2011-го, а після цього – уряд.

"Це запуск проекту остаточної й довічної влади Путіна. Єльцин передав владу Путіну, Путін – Медведєву. Тепер Медведєв – знову Путіну. За тисячолітню історію країни проблему законного відходу вищої особи так і не вирішено. Не було жодного випадку, щоб керівник держави добровільно й легітимно передав владу іншому через інструмент вільних демократичних виборів", - зауважив Радзіховський.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Майбутній прем'єр-міністр Медведєв віддав президентство в руки Путіна

Російський журналіст наголосив, що приклад із Єльциним не зовсім годиться.

"Він був хворий, фізично утримувати владу вже не міг. Крім того, Єльцин так дратував росіян, що якби спробував зберегти трон, то його скинули б і вбили. Тому його передача влади Путіну була вимушеним пошуком свого рятівника. А Путін Медведєву взагалі нічого не передавав. У Росії можлива або довічна влада, або змова. Така ментальність і традиція", - пояснив він.

Як самі росіяни сприймають таку модель влади Леонід Радзіховський розповідає у новому номері журналу "Країна" № 37 (90) за 30 вересня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Пропозиція Медведєва - це запуск проекту остаточної й довічної влади Путіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути