Ексклюзиви
середа, 04 червня 2014 10:54

Воєнний стан на Донбасі можуть ввести після інавгурації президента

Воєнний стан на Донбасі можуть ввести після інавгурації президента
Фото: ipress.ua

Можливе введення воєнного стану в районах проведення антитерористичної операції на сході України буде обговорено на засіданні Ради національної безпеки і оборони після вступу на посаду нового президента України Петра Порошенка.

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема.

"Я переконаний, що коли новий президент отримає свої повноваження, ми проведемо екстрене засідання РНБО, і ці питання будуть розглядатися  військовий стан - ред.) . Моя особиста позиція полягає в тому, що в рамках АТО можна проводити всі необхідні дії, а військове положення, яке може бути введене на території Луганської та Донецької областей, може як посприяти, так і нашкодити вирішенню цієї складної проблеми", - сказав він перед початком засідання уряду.

Ярема наголосив, що в разі проголошення воєнного стану в Донецькій і Луганській областях будуть введені обмеження громадянських прав місцевих жителів і "там більшість зараз підтримує проведення АТО і, внаслідок цього, ці люди можуть стати не на нашу сторону".

"До цього питання потрібно підходити з обережністю", - підкреслив перший віце-прем'єр.

Нагадаємо, що в.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов доручив секретарю Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Андрію Парубію спільно з низкою відомств терміново вивчити питання про необхідність введення воєнного стану в Донецькій і Луганській областях, де проводиться антитерористична операція (АТО).

 

Зараз ви читаєте новину «Воєнний стан на Донбасі можуть ввести після інавгурації президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути