четвер, 01 вересня 2011 19:24

Спецтема: Луценко за ґратами

Вовк не дозволив Луценку нормально лікуватися (ДОКУМЕНТ)

Захист екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка звернувся до Печерського райсуду з клопотанням невідкладно звільнити його з СІЗО через хворобу. Про це на брифінгу в четвер сказав адвокат підсудного Олексій Баганець.

За його словами, подальше перебування екс-міністра в СІЗО загрожує його життю і може призвести до тяжких наслідків.

Баганець наголосив, що суд відмовив захисту, написавши, що дозволяє проведення заходів медичного характеру в межах СІЗО медичними працівниками МОЗу.

Адвокат зауважив, що у СІЗО немає необхідного стаціонару для лікування Луценка. "Наказом керівника Держдепартаменту з питань виконання покарань і Міністерства охорони здоров'я затверджено перелік захворювань. Там чітко сказано, що цирози печінки в стадії декомпенсації є підставою для подання слідчим ізолятором в суд матеріалів про звільнення тих, хто перебуває під вартою", - пояснив він.

"Згідно Конституції, людина, її життя та здоров'я є найвищою цінністю в нашій державі. У кожного є право на охорону здоров'я і належну медичну допомогу. З урахуванням цих моментів, ми ставимо питання перед начальником Департаменту: провести службове розслідування за фактом порушення конституційних прав на життя та охорону здоров'я Юрія Луценка. Друге питання – негайно направити до Печерського суду подання про звільнення Луценка з СІЗО через захворювання, яке не сумісне із перебуванням у зазначеній установі. Я у звернені не нагадував, що у Кримінальному кодексі є стаття, яка передбачає кримінальну відповідальність за ненадання допомоги людині, яка знаходиться у небезпечному для житті стані", - додав Баганець.

Нагадаємо, дружина Ірина Луценко повідомила, що в екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка діагностували цироз печінки. Вона показала довідки лікарів. Ті сказали, що хвороба прогресує і може трансформуватися в рак.

Зараз ви читаєте новину «Вовк не дозволив Луценку нормально лікуватися (ДОКУМЕНТ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути