пʼятниця, 24 серпня 2012 01:25

Спогади американського солдата про ліквідацію бен Ладена будуть опубліковані у вересні

Спогади американського солдата про ліквідацію бен Ладена будуть опубліковані у вересні
al jazeera

За даними видавництва Dutton, американський десантник, який брав участь у минулорічному рейді з ліквідації Усами бен Ладен, написав внутрішній звіт про всі ще засекреченої операції. Як повідомляє The Washington Post, звіт буде опубліковано в наступному місяці.

"Якщо опис операції вірний, книга порушить секретність, яку підтримують члени команди "морських котиків", які брали участь у рейді на притулок бен Ладена в пакистанському Абботтабаді", - пише видання.

У середу офіційні особи уточнили, що ні автор, ні видавці не ознайомили попередньо зі змістом книги департамент оборони ЦРУ, зазначає автор статті Грег Міллер.

Книга називається "Нелегкий день: звіт учасника місії по знищенню бен Ладена". Автором названий Марк Оуен, що, за визнанням представників Dutton, є псевдонімом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американець витратить $200 тисяч на підводні пошуки тіла Бен Ладена

За заявами американських офіційних осіб поки не ясно, чи приймуть ЦРУ і Пентагон юридичні заходи проти автора і спробують зупинити публікацію книги.

Два роки тому Пентагон купив і знищив 10 тис. екземплярів першого видання книги колишнього офіцера Розвідувального управління Міноборони США, який написав про операції в Афганістані і був звинувачений в тому, що не віддав рукопис на попередню рецензію.

 

Зараз ви читаєте новину «Спогади американського солдата про ліквідацію бен Ладена будуть опубліковані у вересні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути