понеділок, 08 жовтня 2012 12:28

Під час цієї виборчої кампанії недостатньо уваги приділяють виборцям - експерт

Під час цієї виборчої кампанії недостатньо уваги приділяють виборцям - експерт
Експерт: Під час цієї виборчої кампанії мало уваги приділяють виборцю. Фото: tsn.ua

Основним трендом цієї виборчої кампанії є те, що менш за все, приділяється уваги виборцям.

Про це під час презентації перших результатів моніторингу фінансових витрат кандидатів у народні депутати сказала старший координатор програми реформування виборчого законодавства України Міжнародної фундації виборчих систем Тетяна Бібік.

Дослідження проводилось в трьох виборчих округах: 222 (Київська область), 73 (Закарпатська область), 42 (Донецька область).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Процес друку бюлетенів ускладнений самовідводом "мажоритарників" - заступник голови ЦВК

"Коли ми придумували ідею, то думали, що одразу не зможемо відстежити всіх кандидатів у депутати, тому взяли 3 округи. Наприкінці моніторингу ми приготуємо пропозиції щодо системних змін в законодавстві, щодо фінансування виборчих кампаній. Основний тренд цієї виборчої кампанії — менш за все, звертається увага на виборців", - розповіла координатор програми реформування виборчого законодавства України.

За її словами, експерти провели спеціальне дослідження в Києві на 222 виборчому окрузі, яке виявило, що тут дуже обізнані виборці. "90 % виборців на цьому окрузі вважають, що фінансування виборчої кампанії має бути урегульоване законодавством. На жаль, виборці впевнені, що виграватимуть ті, у кого найбільший виборчий фонд, а не ті, у кого багато ідей", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин лідирує у своєму окрузі

Експерти зауважують, що надмірна лібералізація виборчого законодавства у частині фінансування кампаній кандидатів та партій — відсутність належного моніторингу обігу коштів учасників виборів провокує їхню непрозорість.

"ЦВК лише вибірково здійснює перевірку надходження обліку надходження виборчих фондів", - додала координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.

Зараз ви читаєте новину «Під час цієї виборчої кампанії недостатньо уваги приділяють виборцям - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути