понеділок, 08 жовтня 2012 11:58

Процес друку бюлетенів ускладнений самовідводом "мажоритарників" - заступник голови ЦВК

Процес друку бюлетенів ускладнений самовідводом "мажоритарників" - заступник голови ЦВК
Фото: tsn.ua

Бюлетені для голосування за партійними списками вже надруковані повністю, але з друком бюлетенів для голосування в мажоритарних округах виникла проблема через масові відмови кандидатів від участі у виборах.

Про це повідомила заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Жанна Усенко-Чорна.

"Відвантаження (бюлетенів для голосування за партійними списками - Gazeta.ua) з поліграфкомбінату "Україна" на складські приміщення Спецзв'язку (Державне підприємство спеціального зв'язку - Gazeta.ua) почалася ще в середу, 3 жовтня. Однак, інакше обстоит ситуація з виготовленням виборчих бюлетенів для одномандатних виборчих округів", - повідомила Усенко-Чорна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відстоїмо наш переможний результат на виборах"

За її словами, "вперше за кілька виборчих процесів через масових відмов" мажоритарників "балотуватися виникла реальна проблема з виготовленням бюлетенів для голосування в одномандатних виборчих округах".

Вона підкреслила, що на приблизно третину питань, які розглядає ЦВК на засіданнях, стосується скасування реєстрації кандидатів - "мажоритарників".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" вручив медикам скандальні "швидкі"

"А це означає, що ЦВК постійно вносить зміни в тексти виборчих бюлетенів. Відповідно, ми не можемо почати повноцінну друк, повністю здійснити передачу на поліграфкомбінат текстів усіх виборчих бюлетенів для голосування в мажоритарних округах, оскільки вони приречені на внесення в них змін в частині вибулих з балотування кандидатів. ЦВК знаходиться в ситуації сапера на мінному полі в очікуванні чергової порції відмовників ", - констатувала заступник глави ЦВК.

Вона також підкреслила, що якщо "мажоритарники" почнуть масово зніматися з балотування після виготовлення бюлетенів, то членам дільничних виборчих комісій доведеться ставити штамп "вибув" у тексті бюлетеня навпроти вибулих кандидатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в Києві можуть бути зірвані - Бекешкіна

"Це небезпечна ситуація. Під загрозу ставиться можливість виборця вільно сформувати свій вибір, оскільки штамп може бути випадково або умисне проставлений навпроти не того кандидата, який вибув. З'явиться можливість для зловживань на місцях", - підкреслила Усенко-Чорна.
Заступник голови ЦВК також повідомила, що ЦВК передала для друку на поліграфкомбінат тексти порядку 130 бюлетенів по мажоритарних округи. Однак, в ряді з них вже є випадки скасування реєстрації кандидатів.

"У свій час ЦВК розгляне цю проблему і вирішить, як діяти далі, щоб заощадити державні кошти і не допустити передруку бюлетенів, принаймні, у великій кількості", - заявила вона.

Крім того, вона нагадала, що бюлетені повинні бути передані в окружні виборчкоми не пізніше, ніж за 7 днів до дня виборів. За її словами, вартість одного бюлетеня для голосування за партійними списками складає в середньому 0,87 грн, для голосування в мажоритарних округах - 0,72 грн.

Зараз ви читаєте новину «Процес друку бюлетенів ускладнений самовідводом "мажоритарників" - заступник голови ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути