субота, 18 грудня 2010 18:09

Влада не каратиме своїх депутатів за бійку в Раді — політолог

Влада не каратиме своїх депутатів за бійку в Раді — політолог

Влада не каратиме депутатів-регіоналів за бійку в Раді.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив політолог Вадим Карасьов.

"Покарання депутатів-регіоналів, які вчинили бійку в парламенті означатиме правову перемогу опозиції. Влада на це не піде", - вважає він.

"Покарати про око одного-двох своїх влада не згодиться. Бо це буде прецедентом. Своїх не карають. Це кругова порука, характерна для всіх українських політичних сил. Покарати хоч когось свого, ліквідувати недоторканність деяких своїх депутатів і порушити кримінальну справу, як того вимагає опозиція - це заборонити регіоналам у такий спосіб розблоковувати трибуну. А це владі не на руку. Покарати винних у четверговій бійці - означатиме, що в ній по кількості розбитих носів і рук перемогли регіонали, але в правовому сенсі – опозиція. Ніхто на це не піде".

На думку Вадима Карасьова, влада може спробувати використати парламентську бійку для лобіювання ідеї обмеження депутатської недоторканності в цілому.

"В цій ситуації опозиція найменше зацікавлена у ліквідації депутатської недоторканності. Тому що тоді опозиційні депутати фактично не матимуть імунітету для ведення опозиційної діяльності. Тоді кожен депутат буде легкою здобиччю будь-якого карального органу в країні. Тоді як депутатам Януковича нічого боятися, бо вони й так під захистом влади. Кому вони потрібні? Це ж солдати, штики Партії регіонів. Це загроза лише для опозиційних депутатів. Тому влада буде рити в цьому напрямку", - зазначив політолог.

Однак найімовірніше, вважає політолог, усе обмежиться моралізаторськими заявами про недосконалість політичної культури в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Влада не каратиме своїх депутатів за бійку в Раді — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути