Ексклюзиви
субота, 01 грудня 2012 09:19

"Влада могла б випустити Тимошенко, щоб покращити стосунки з Євросоюзом"

"Влада могла б випустити Тимошенко, щоб покращити стосунки з Євросоюзом"
Однак їм комфортніше поїхати до Москви і домовитися про продаж української ГТС, наголошує Ерік Найман Фото: ukrinform.ua

В Україні уже пізно щось робити для латання бюджетної дірки. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив керуючий партнер інвестиційної фірми "Кепітал Таймз" Ерік Найман.

"Тому уряду залишається тільки зменшити витрати бюджету. Всі соціальні статті, що захищені законодавством, профінансують, а все інше уріжуть", - наголосив він.

За словами Наймана, можуть вводити нові податки.

"Найлегше підняти акцизи. На алкоголь уже підняли. Збільшуватимуть податки на споживання, на імпорт. Могли б підняти за користування природними надрами, що перебувають у власності держави, але передані приватним компаніям. Але там дуже сильне лобі, тому такі податки, на жаль, не запровадять", - підкреслив він.

"Пропозиція відрахування податків від валютних операцій ситуацію не врятує. По-перше, навіть якщо цей збір введуть, то з лютого, а це не скоро. По-друге, багато грошей виручити не вийде", - додав експерт.

Найман зауважив, що одночасно з урізанням витрат та новими податками можуть почати приватизацію дорогих об'єктів.

"Найдорожчий і найбільший – українська газотранспортна система. За бажання можна буде продати Одеський припортовий завод", - підкреслив він.

Експерт наголосив, що у рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом потрібно буде піднімати ціни на комунальні тарифи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не виконує умови МВФ "тримаючи" тарифи на комуналку – міністр ЖКГ

"Економічний ефект від співпраці з МВФ – щонайменше 500 мільйонів доларів. Це не фантастично велика сума, але тут найголовніше – договір про продовження співпраці. Це дозволить перепозичити кредит, який доведеться віддавати наступного року", - зазначив Найман.

"Щоб покращити стосунки з Євросоюзом, керівництво країни могло б випустити Юлію Тимошенко з в'язниці. Але якщо на це не пішли раніше, то не підуть і зараз. Їм комфортніше поїхати до Москви і домовитися про продаж української ГТС", - підкреслив він.

Думки інших експерті, що може зробити уряд для порятунку економіки, читайте у журналі "Країна" № 46 (149) за 29 листопада 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Влада могла б випустити Тимошенко, щоб покращити стосунки з Євросоюзом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути