вівторок, 18 грудня 2018 14:22

Власних Шерлоків в Україні не буде: Рада провалила законопроект про детективів

Власних Шерлоків в Україні не буде: Рада провалила законопроект про детективів
Навесні ВР ухвалила законопроект про детективів, але президент його ветував. Фото: domanskiy

Верховна Рада не змогла ухвалити законопроект "Про приватну детективну (розшукову) діяльність".

Спікер Андрій Парубій кілька разів ставив документ із пропозиціями президента на розгляд. Він набрав 161 голос із 226 необхідних.

"Це можливість для того, аби швидше розкривати злочини. Долучити до цього людей, які не у системі МВС. Це люди, які, можливо, мають колосальний досвід, але перебувають на заслуженому відпочинку, люди, які мають навички, які працювали оперативно з розкриттям злочинів", - зазначив перед голосуванням нардеп Сергій Євтушок.

Представник президента Ірина Луценко закликала бути уважними при голосуванні.

"Президент України наголосив на тому, що цей законопроект має бути збалансованим. Має бути вичерпний перелік повноважень детективів. Те, що належить до повноважень Національної поліції, не має пересікатися з повноваженнями приватних детективів. Мають бути запобіжники, спрямовані на захист громадян від можливих зловживань приватними детективами їхніми повноваженнями, належна відповідальність за можливу дискредитацію приватними детективами громадян України, належний захист комерційної таємниці та захист від промислового шпіонажу", - наголосила Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столична поліція опублікувала жахливу статистику

13 квітня 2017-го Верховна Рада 261 голосом ухвалила законопроект "Про приватну детективну (розшукову) діяльність". 7 червня президент Петро Порошенко наклав вето на цю ініціативу. Згодом глава держави повернув документ зі своїми правками у парламент.

Зараз ви читаєте новину «Власних Шерлоків в Україні не буде: Рада провалила законопроект про детективів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути