четвер, 17 травня 2012 18:06

Влада знайшла новий метод переслідування опозиції - "бютівець" про закон про етику

Влада знайшла новий метод переслідування опозиції - "бютівець" про закон про етику
Володимир Бондаренко: етичну оцінку моїм діям дадуть виборці. Фото: www.golosua.com

Закон про правила етичної поведінки, який визначає основні норми поведінки чиновників, зокрема і народних депутатів, дає можливість владі вибірково переслідувати опозиціонерів.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець" Володимир Бондаренко.

"Цей закон потрібен владі, яка веде вибіркове судочинство і буде вибірково виконувати судження, або вживати заходів стосовно поведінки опозиціонерів", - переконаний нардеп.

Він додав: "У мене є сьогодні закон про статус народного депутата, який вимагає від мене при голосуваннях, при будь-яких рішеннях керуватися власним сумлінням. Я за власне сумління несу політичну відповідальність перед виборцями. А це спроба втрутитися в такі тонкі матерії, специфічним методом, який би дав владі вирішувати: діяв я в рамках морально-етичних норм, чи не в рамках".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переслідування депутатів вже почалися, але недоторканність треба зняти - Шкіль

Бондаренко переконаний, що влада сама дія поза межами будь-якої моралі: "Вона демонструє такі системи поведінки, які характерні для диктатури. Я відповім перед своїми виборцями за власну поведінку. Я вважаю цей закон абсолютним відступом від принципів демократії, тиском на опозицію і спробою залякати опозицію тим, що будуть вживати заходи щодо тих, хто на їхній погляд веде себе не етично".

"Бютівець" наголосив, що політичний тиск, який зараз здійснюється через засудження Юлії Тимошенко, може бути розповсюджений на всю опозицію.

"Тимошенко приймала політичні рішення і політична оцінка їм і повинна бути, а не кримінальна. Так само і щодо депутатів може бути за їхню політичну позицію, за їхній політичні дії оцінка чи дисциплінарна, чи адміністративна, чи кримінальна", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович знищує будь-яку життєздатну опозицію - Freedom House

"Ця влада на все здатна", - переконаний нардеп.

Відповідаючи на уточнююче запитання, хто оцінювати рівень етичності у поведінці депутатів, Бондаренко наголосив: "Взагалі, хто може оцінити? Ну "по поведінці" нехай ставлять трійку. Це абсолютно речі, які не можуть таким чином регулюватися. Але вони хочуть влізти в систему, які не підпадають жодній оцінці. Кожна людина дає сама собі оцінку, перш за все, тобто ступінь самокритичності у кожного різний, а потім і їй дадуть оцінку люди, виборці. А не Чечетов, Колісниченко, чи ще хтонебудь, хто сьогодні махав руками".

Зараз ви читаєте новину «Влада знайшла новий метод переслідування опозиції - "бютівець" про закон про етику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути