четвер, 05 вересня 2013 14:55

Влада узаконила корупцію у тюрмах - Ірина Луценко

Влада узаконила корупцію у тюрмах - Ірина Луценко
Фото: unn.com.ua

Дружина екс-ув'язненого Юрія Луценка, народний депутат "Батьківщини" Ірина Луценко голосувала проти урядового законопроекту № 1131, яким передбачаються зміни до порядку та умов відбування покарання через те, що уряд узаконив корупцію у тюрмах.

Про це вона розповіла журналістам в парламенті.

"Ще коли цей законопроект виносився в сесійний зал, я переконувала однопартійців за нього не голосувати. Запропоновані урядом правки до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо порядку та умов відбування покарання, носять чисто косметичний характер. Цими правками в реальності не відбудеться покращення становища засуджених, які знаходяться в колоніях, та тих, хто знаходиться на полегшеному режимі у місцях позбавлення волі", — зазначила Луценко.

Вона підкреслила, що за прийнятим в цілому сьогодні законопроектом, в Україні засуджена людина матиме додаткові покарання, які узаконив даний законопроект. Вона нагадала, що людина після проходження деякого терміну відбуття покарання, має право на умовно-дострокове звільнення, а законопроект узаконив можливість дострокового звільнення лише для засуджених без додаткових доган від адміністрації тюрми.

Таким чином на думку Луценко через прийняті сьогодні зміни до законодавства, в Україні посилиться корупція в адміністрації місця відбування покарання, адже для того, аби вийти на свободу, ув'язненим доведеться відкупатися хабарами від адміністрації колонії. Натомість за словами Луценко, в законопроекті не узаконене і не вирішене важливе питання видачі паспорта ув'язненим, та інші актуальні питання.

Зараз ви читаєте новину «Влада узаконила корупцію у тюрмах - Ірина Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути