четвер, 27 липня 2017 12:36

Влада стала жахливіша, ніж за Януковича – експерт

Влада стала жахливіша, ніж за Януковича – експерт
Міхеіл Саакашвілі. Фото АР

Система показала із ситуацією з Саакашвілі, що за своєю суттю вона не змінилася, а стала ще підступніша і цинічніша, ніж була за Януковича.

Про це повідомив директор Центру перспективи Східної Європи Микола Воробйов.

"До Міші можна ставитися по-різному, але особисто я не сумніваюся в його насправді щирих намірах викорінити корупцію в Україні, і хоча б злегка просунути країну в європейському напрямку. Мені здається, що в цій всій історії особисто Порошенко:

• безпробудно п'є і втратив зв'язок з реальністю;
• втомився від президентства і просто хоче законсервувати ситуацію до другого терміну, щоб потім передати владу вигідному наступнику;
• оточив себе радниками, які повинні приносити тільки "хороші новини";
• вирішив балотуватися на другий термін і тому повністю вичищає поле від неугодних;
• все викладене вище.

Водночас громадянства не позбавляють ні Медведчука, ні Ахметова, ні Новинського, ні інших адептів "русского мира", відвертих посібників п'ятої колони, а цілком у здоровому глузді реформатора, який до всього користується високою підтримкою на Заході і вже точно не мовчатиме. Безумовно, такий маневр точно позначиться на іміджі країни" , - повідомив Микола Воробйов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський підтримав Саакашвілі

На думку експерта, рубіж полягає в тому, що система правосуддя не функціонує ніяк, бо завтра-післязавтра громадянства за такими ж формальними причинами можуть позбавити кого завгодно, від політика до незручного журналіста або антикорупціонера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі написав відеозвернення до українців

"Якщо Міша злодій-наркоман, тоді навіщо особисто президент надав йому громадянство 2015-го і особисто призначив главою Одеської ОДА? Якщо ж ні, тоді чому позбавили Мішу громадянства і чому саме зараз? Фарисеї!"

Колишній президент Грузії та екс-очільник Одещини Міхеіл Саакашвілі втратив українське громадянство.

Українське громадянство Саакашвілі надав своїм указом президент України Петро Порошенко наприкінці травня 2015-го. Напередодні отримання українського паспорта його призначили головою Одеської облдержадміністрації. У грудні 2015-го його позбавили громадянства Грузії.

На посту очільника Одещини Саакашвілі пропрацював 1,5 року, після чого оголосив про відставку, звинувачуючи президента у недотриманні обіцянок та просуванні на керівні посади у райадміністраціях "старих корупціонерів". Тоді ж колишній президент Грузії оголосив про створення власної політичної сили, з якою піде на вибори в український парламент.

Зараз ви читаєте новину «Влада стала жахливіша, ніж за Януковича – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути