четвер, 27 липня 2017 10:52

Коломойський заступився за свого критика Саакашвілі

Коломойський заступився за свого критика Саакашвілі
Ігор Коломойський. Фото tsn

Бізнесмен Ігор Коломойський вважає, що позбавлення колишнього голови Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі громадянства України, негативно позначиться на репутації держави в світі.

Про це повідомляє ТСН.

"Позбавлення громадянства Саакашвілі - це ганебна пляма на репутації нашої держави. Ще ганебніше те, що, незважаючи на прагнення в Європу, реалізовано це в "кращих" радянських традиціях. Тільки історія дасть оцінку, позитивний він герой для України чи ні. Особисто я можу сказати тільки те, що з ним не було і, сподіваюся, не буде нудно. І неважливо, якими мотивами він керувався, коли розворушив наше сонне царство", - сказав Коломойський.

Він припускає, що якщо його самого, можливо, колись позбавлять громадянства, йому буде почесно опинитися в списку поруч із Саакашвілі.

"Якщо мене колись позбавлять громадянства, то присутність у його компанії буде вельми почесна. Також, як за радянської влади, для тих, кого позбавляли громадянства, почесно було опинитися в компанії Солженіцина, Бродського, Ростроповича і Вишневської".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто наступний втратить українське громадянство

Міхеіл Саакашвілі прокоментував у Facebook позбавлення себе громадянства. Заявив, що відчуває себе українцем, і що це спроби Петра Порошенка зачистити політичних опонентів.

За два останні роки позбавити громадянства України закликали з політичних трибун Верховної Ради Міхеіла Саакашвілі, Юлію Тимошенко і Вадима Новинського. Порошенко позбавив громадянства заступника Саакашвілі в Одеській області Олександра Боровика і нардепа Андрія Артеменка. Українські паспорти втратили уродженці РФ Денис Новгородський, Оксана Нусс, а також Лілія Юзич із Львівської області.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський заступився за свого критика Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути