четвер, 31 травня 2012 17:57

Влада скоріше денонсує угоду з Європою, ніж піде проти волі Кремля - Доній

Влада скоріше денонсує угоду з Європою, ніж піде проти волі Кремля - Доній
Олесь Доній каже, що поки рано скасовувати "харківські угоди". Фото: glavred.info

За чинної влади в Україні денонсувати "харківські угоди" просто неможливо.

Про це в коментарі заявив "нунсівець" Олесь Доній, коментуючи рішення Конституційного Суду про те, що народні депутати можуть ініціювати денонсацію міжнародних договорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чинна влада не зможе домовитися з Росією про газову знижку - експерт

"Ця влада не стоїть на сторожі українських інтересів тому, від неї годі чекати, що вона буде розглядати денонсацію антинаціональних угод, зокрема "харківські угоди". Тому для цієї Верховної Ради швидше може йти мова про скасування якихось угод з Європейським союзом", - запевнив нардеп.

Оскільки скоро влада має шанси опинитися у повній міжнародній ізоляції, скасувати вкрай невигідні "харківські договори" їй дуже невигідно, вважає політик.

"Бо очевидно, що рано чи пізно ця влада залишиться ізгоєм, буде відокремлена від усього світу, і їй доведеться підписувати угоди тільки з Митним союзом. Тому доведеться денонсувати попередні угоди з Європою", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні КС ухвалив перше за останні роки конституційне рішення - нардеп

На запитання, чи скористається опозиція правами, що надав депутатам суд, Доній відповів так: "Проблема опозиції в тому, що в неї немає 226 голосів. Тому будь-які законопроекти, внесені від імені опозиції — це лише публічні і політичні, а не такі, що передбачають прийняття Верховною Радою. Тому для реальної денонсації потрібні не показові кроки — зараз подавати,а потрібно перемагати на виборах. Перемога на виборах, парламентських і президентських, це реальний крок для покращення геополітичної ситуації, встановлення нормальних шляхів євроінтеграції і, відповідно, денонсація шкідливих для України угод, якою є "харківська угода".

Навіть напередодні виборів влада навряд чи піде проти волі "старшого брата", каже нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нунсівець" вже готує законопроект про денонсацію Харківських угод

"Окрім вербальних заяв, ніяких рішень, які б йшли на користь державі, але на які не давала згоди Росія, нинішня влада не чинила. Відповідно, без згоди Кремля жодне важливе рішення не приймалося. Тому в мене жодних сумнівів нема, що нинішня влада не спроможна піти проти волі Кремля" - підсумував Доній.

Нагадаємо, що Конституційний Суд України визнав неконституційним закон про внесення змін до Регламенту Верховної Ради, згідно з якими народні депутати України не мають права вносити на розгляд парламенту законопроекти про денонсацію міжнародного договору України.

Зараз ви читаєте новину «Влада скоріше денонсує угоду з Європою, ніж піде проти волі Кремля - Доній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути