неділя, 09 червня 2013 15:37

Влада ще не вирішила остаточно, чи відпускати Тимошенко — Карасьов

Влада ще не вирішила остаточно, чи відпускати Тимошенко — Карасьов

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов переконаний, що українська влада ще не вирішила остаточно, чи відпускати ув'язнену екс-прем'єрку Юлію Тимошенко на лікування за кордон. Апро це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Поки іде процес перемовин між родиною Тимошенко, європейськими чиновниками і Банковою, і остаточного рішення нема, - зауважує політолог. - Усе залежить від намірів українського керівництва щодо підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Якщо Банкова захоче підписати цей документ, то доля Тимошенко полегшиться. Якщо ж ні — то Юлія Володимирівна і далі перебуватиме за гратами".

На думку фахівця, у звільненні Тимошенко зацікавлена насамперед її родина через поганий стан здоров'я бранки.

"Не думаю, що наша влада горить бажанням випустити головну опозиціонерку на волю. Інформацію про можливість лікування Тимошенко за кордоном поширює оточення і родина екс-прем'єрки. Бо мова уже йде не стільки про можливість продовження її політичної діяльності, скільки про таку банальну, але фундаментальну річ як здоров'я", - наголошує Вадим Карасьов.

Як повідомлялося, українська влада дала попередню згоду на виїзд опальної екс-прем'єрки на лікування за кордон, вірогідно до Німеччини. Головна вимога, яку висуває в цьому разі Віктор Янукович, - гарантії від Європи, що Тимошенко не матиме права вільних переміщень, зустрічей, а також участі у політичних подіях на Україні.

Нагадаємо, екс-прем'єр України Юлія Тимошенко з 30 грудня 2011 року відбуває семирічне покарання в колонії за підписання газових домовленостей між "Газпромом" і "Нафтогазом" у 2009 році. 22 січня 2013 року Генеральна прокуратура України пред'явила Тимошенко звинувачення в організації вбивства в 1996 році бізнесмена і депутата Верховної ради Євгена Щербаня.

Зараз ви читаєте новину «Влада ще не вирішила остаточно, чи відпускати Тимошенко — Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути