неділя, 09 червня 2013 12:44

Акцію "Вставай, Україно!" потрібно продовжувати. До Тимошенко дослухатися не слід - політолог

Акцію "Вставай, Україно!" потрібно продовжувати. До Тимошенко дослухатися не слід - політолог
Віталій Бала. Фото: glavcom.ua

Опозиція повинна продовжувати акцію "Вставай, Україно!" доти, доки влада не почне дотримуватися закону та Конституції. До закликів ув'язненої екс-прем'єрки Юлії Тимошенко припинити мітинги дослухатися не слід, адже вона може не правильно оцінювати ситуацію в країні. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віталій Бала

"Дії влади провокативні. Вони не такі, які могли б вносити спокій у суспільство. На приклад, перенесення виборів у Києві. Як на мене, цю ситуація треба було набагато сильніше розкручувати і рухатися у напрямку спілкування з суспільством. Можливо, продовження цієї акції є одним із пунктів таких дій. Дії влади не дозволяють людям відчувати себе вільними і такими, що живуть у демократичній країні. Тому акції завжди знаходять у них відгук. Наскільки ефективно це використовує опозиція покаже час. Влада сама підштовхує опозицію до продовження акції. Якби вона дотримувалась закону, все було б тихо і спокійно, невже опозиція виходила б на якісь мітинги? Опозиція тільки тоді виступає, коли є якісь порушення", - каже він.

Політолог наголосив, що акції опозиції повинні продовжуватися доти, доки влада порушуватиме закон.

"Якби в один прекрасний день влада вийшла і сказала: "Все, Конституційний суд прийняв незаконне рішення про перенесення виборів у Києві. Загалом, ми повертаємося до того, щоб усі закони виконувати". Тоді - так, не було б сенсу продовжувати акції. Але щодня у містечках, селах,порушуються права людей, все робиться тільки тому, що комусь там із влади так хочеться. Було б великою помилкою опозиції припинити мітинги за таких обставин. Крапелька за крапелькою падатиме незадоволення людей. І одна із них вже буде зайвою, переповнить чашу. Ця акція може стати саме тим інструментом з допомогою якого можна буде вирішувати політичні завдання", - вважає він.

На думку політолога закликавши припинити акції Тимошенко, як часто траплялося і раніше, помилилась.

"Тимошенко робила багато помилок. Зокрема, і під час президентської виборчої кампанії. Їй казали, що варто чинити не так. Вона ж робила по своєму, бо думала, що найрозумніша. Так і зараз, вона казала, що треба об'єднуватися, визначати єдиного кандидата. Але це нонсенс визначати одного кандидата за два роки до виборів. Навпаки, повинна бути здорова конкуренція, щоб країна могла рухатися вперед. Кожен кандидат повинен довести ефективність своєї політичної сили і свої шанси на перемогу. Слава Богу, пару тижнів тому, Тимошенко визнала, що дійсно немає сенсу робити єдиного кандидата. По-друге, для того, щоб об'єктивно оцінювати ситуацію їй не вистачає найголовнішого — вона немає прямої комунікації, вона не вмонтована у цей процес. Вона може не правильно оцінювати ситуацію. Без залучення громадян, буде апатія. Вони повинні почали хоч трохи вірити, що можна щось зробити. Без цього не можливо рухатися далі", - підкреслює Бала.

Він також додав, що опозиція не називала акцію 18 травня у столиці завершальною.

"Опозиція не казала, що 18 травня буде завершення акції, буде якась революція. Вони називали це кульмінацією. Але в самій назві "Вставай, Україно!", "вставай" - дієслово, яке закликає до дії довгострокової. Не встань, а вставай. То ж у самій назві закладено її безстроковість. Вона має продовжуватися доти, доки Україна не встане", - зауважив він.

Нагадаємо, сьогодні 9 червня опозиційні партії проведуть акції "Вставай. Україно!" у Хмельницькому.

Зараз ви читаєте новину «Акцію "Вставай, Україно!" потрібно продовжувати. До Тимошенко дослухатися не слід - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

111

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути