пʼятниця, 05 липня 2013 09:36

"Влада робить все, виходячи лише із власної доцільності" - "свободівець" про вибори на округах

"Влада робить все, виходячи лише із власної доцільності" - "свободівець" про вибори на округах
Олексій Кайда. Фото: express.te.ua

У питанні виборів на округах, влада постійно займається шулерством.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Свобода" Олексій Кайда.

Говорячи про те, чому досі парламент не може призначити вибори по кільком проблемним округам, "свободівець" підкреслив, що влада у цьому питанні намагається зробити все, аби вибори були їм якомога більше вигідними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк похвалився перед "регіоналами", що тим не вдалося "протягти" законопроект у ВР

"Вони все роблять, виходячи із власної доцільності. Спочатку вони пропонували призначити на серпень. Чому? Зрозуміло: літо, людей немає і немає жодної політичної активності. Опозиція запропонувала спочатку вибори призначити на жовтень. Вони не погодилися. Тому ми пропонуємо — провести їх у вересні. Спочатку вони погоджувалися на цей варіант, а потім їм зверху сказали, що це не підходить. І зараз вони пропонують вже іншу дату — 22 грудня", - наголосив він.

Однак, на думку нардепа, проводити вибори наприкінці року є взагалі не доцільно. І саме тому це найбільше вигідно "регіоналам".

"По-перше, це буде відбуватися після саміту ЄС. Другий момент — якщо вибори 22 грудня, то вже 25 грудня - католицьке Різдво. Чи приїдуть європейські спостерігачі в Україну на вибори? Ні, не приїдуть. Бо всі святкуватимуть Різдво. В Європі - вихідний. Крім того, навіть якщо відбудуться ці вибори, то все одно результати будуть спотворені. Та хіба люди вийдуть під Новий рік страйкувати? Ні", - пояснив Кайда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" вважає, що опозиція згідна із рішенням анулювати картки Домбровського і Балоги

Він переконаний, що влада і надалі робитиме все, аби вибори на проблемних округах відбулися у найзручніший лише для них час.

"Чому на 22 грудня? Бо влада постійно займається шулерством, вони "наперсточники". Вони звикли так — з 90-х років займатися грою у наперстки. І вони так і залишилися за своєю суттю "наперсточниками", - підкреслив "свободівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції побоюються, що усі мажоритарники попадуть під поганий вплив Партії регіонів

Нагадаємо, що Верхвона Рада мала вчора розглянути законопроект щодо призначенян виборів у проблемних округах. ОДнак це питання так і не було вирішено. Загалом парламент у четвер, 4 липня, працював до 23 години вечора.

Зараз ви читаєте новину «"Влада робить все, виходячи лише із власної доцільності" - "свободівець" про вибори на округах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути