понеділок, 14 травня 2012 13:52

Влада підкупом допомагає провести люстрацію в рядах опозиції - Гримчак

Влада підкупом допомагає провести люстрацію в рядах опозиції - Гримчак
Юрій Гримчак. Фото: www.rbc.ua

Влада підкупом допомагає провести люстрацію в рядах опозиції, виявляючи таким чином ненадійних.

Таку думку висловив народний депутат з фракції НУНС Юрій Гримчак.

"На сьогодні нам влада допомагає проводити люстрацію всередині опозиції, перекуповуючи тих людей, які є ненадійними. А по-друге, серед тих людей які будуть балатуватися сьогодні ведеться дуже серйозна робота, адже надія на те, що ми переможемо – велика, але у суспільства є сумніви які стосуються теми тушок", - зазначив він.

За його словами, опозиція вже має конкретні пропозиції щодо того, як проводити люстрацію, наприклад у суддівському корпусі.

"Пропонується, якщо є рішення Європейського суду з прав людини, в якому зазначено, що під час слідства чи судового розгляду були порушені права людини, то ті люди, котрі були причетні до цих порушень відстороняються від своїх посад, їх стаж роботи у правоохоронній або судовій системі стає звичайним стажем роботи і їм забороняється протягом п'яти чи десяти років займати посади у правоохоронній чи судовій системі", - сказав Гримчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко носився у Раді з "тушкою курки"

Крім того, опозиціонер наголосив на ще одній пропозиції, щодо можливого передання повноважень Конституційного Суду Верховному Суду України.

Нагадаємо, 12 травня на Форумі об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк наголосив на необхідності проведення люстрації чиновників.

Зараз ви читаєте новину «Влада підкупом допомагає провести люстрацію в рядах опозиції - Гримчак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути