Ексклюзиви
субота, 10 жовтня 2015 07:25

Влада не поважає тих, хто не хоче змін - письменник

Влада не поважає тих, хто не хоче змін - письменник

Таке робиться не лише в Чернігові, а й у Києві. Про це Gazeta.ua сказав письменник Дмитро Капранов, коментуючи рішення Чернігівської міськради про виділення грошей для одноразової виплати пенсіонерам перед місцевими виборами.

"Наприклад, мер Києва Віталій Кличко виділяв гроші до дня людей похилого віку. Це злісний, демонстративний і злочинний підкуп виборця. Таке має бути прямо заборонене. Бо це ставить у нерівні умови людей, які вже при владі і тих, хто не при владі. Дії місцевої влади під час виборів мають регулюватися законом, громадською думкою. Має бути суспільний осуд і низький результат, який такий мер отримає на виборах", - вважає Капранов.

Він зауважив, що в нас все залежить від того, хто на який електорат полює.

"Діюча влада, наприклад, завжди апелює до електорату гречкового, харчового і консервативного. Наприклад, Садовий спрямований на релігію. Мери Києва та Чернігова — на гроші. Тобто завжди апелюють до людей, над якими вони мають владу. А влада - це можливість адміністративного і фінансового використання. Тому всі, хто йдуть в мери з боку опозиції завжди апелюють до тих, хто хоче змін. А ті, хто при владі - до тих, хто нічого не хоче змінювати. Такі заслуговують на значно менше. І тому влада думає, що їх поважати не обов'язково", - пояснив Капранов.

Нагадаємо, що 7 жовтня Чернігівська міськрада виділила 20 мільйонів гривень на допомогу місцевим пенсіонерам. Ті зможуть отримати по 500 гривень. З такою ініціативою виступив міський голова Олександр Соколов. Той знову балотується на цю посаду. Очолює місто з 2002 року. У Комітеті виборців ініціативу мера назвали підкупом електорату.

Зараз ви читаєте новину «Влада не поважає тих, хто не хоче змін - письменник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути