вівторок, 05 лютого 2013 19:36

Влада не боїться чиновників ЄС - експерт

Влада не боїться чиновників ЄС - експерт
Едуард Багіров Фото: presscenter.ukrinform.ua

Чиновники Євросоюзу не лякають сьогоднішню владу. Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив голова міжнародної правозахисної організації "Міжнародна Ліга захисту прав громадян України" Едуард Багіров.

"Якщо ми оцінимо заяви недавнього минулого, коли були жорсткі вимоги (звільнити Тимошенко і Луценка - ред.), то сьогодні завуальовані м'які. Тому що в більшій мірі тут не тільки політика відіграє роль, грає економіка. У будь-якому випадку єврочиновники думають про економічному складову, вигоді своїх країн ЄС, аніж політичний аспект", - сказав експерт.

За його словами, з боку ЄС не буде ніяких жорстких санкцій.

"Так як Україна є державою, яка поставляє енергоресурси, є "транспортною державою", де проходить газ, нафта. І географічно Україна так розташована, що без активної участі можуть бути певні економічні проблеми для Євросоюзу. Тому чиновники ЄС враховують цей факт і не буде якихось жорстких санкцій", - зазначив Багіров.

"Хоча єврокомісари воліють мускулами своїми посмикати, показати, що вони щось можуть. Насправді це говорить про те, що на сьогоднішній день "потенція" у цих представників настільки низька, що в принципі не лякають сьогоднішню владу", - додав експерт.

Нагадаємо, 25 лютого відбудеться саміт Україна-ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Влада не боїться чиновників ЄС - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути