середа, 17 серпня 2011 16:56

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Влада і Тимошенко бояться образити своїх російських "партнерів" – Матчук

Влада і Тимошенко бояться образити своїх російських "партнерів" – Матчук

Народний депутат від партії "Наша Україна" Віктор Матчук закликав Печерський суд Києва негайно викликати свідками у справі Юлії Тимошенко представників російської сторони, які брали участь у підписанні газових контрактів у січні 2009 року.

"Усі основні події, пов'язані з цією кримінальною справою, відбувалися у кабінетах прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна та голови "Газпрому" Олексія Міллера. Виникає просте і логічне запитання – чому їх все-таки не викликають до суду? Адже вони є головними свідками. Якщо Печерський суд має на меті з'ясувати справжні обставини цієї справи, то просто зобов'язаний їх викликати", - переконаний нардеп.

Він вважає, що газові доручення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у січні 2009 року формувалися та віддавалися саме на території Російської Федерації та під впливом посадових осіб цієї держави.

Натомість вся увага суду зараз зосереджена винятково на свідченнях тих осіб, які безпосередньої участі у підписанні газових контрактів не брали.

"Їхня участь у суді, звичайно, є важливою, але ці люди не зможуть пролити світло на справжні мотиви і обставини, за яких підписувались газові контракти", - вважає Матчук.

За його словами, сьогоднішня відмова обвинувачення викликати у якості свідків Путіна та Міллера, а також небажання цього зі сторони захисту Тимошенко, доводить, що ані влада, ані сама Юлія Тимошенко "не зацікавлені у тому, щоб ми побачили правдиву картину цієї справи".

"Виходить, що справжньою метою цієї справи є не пошук істини, а банальне зведення рахунків та знищення політичних конкурентів. При цьому кожна із сторін більше за вогонь боїться образити своїх російських "партнерів", - переконаний "нунсівець".

Як повідомлялося, в середу у Печерському районному суді, який розглядає "газову справу", давав свідчення третій президент України Віктор Ющенко. Він попросив суд розглянути можливість допиту прем'єр-міністра Російської Федерації Володимира Путіна і глави "Газпрому" Олексія Міллера.

Разом з тим, захист екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко допускає подання клопотання щодо залучення в якості свідків представників російської сторони, але не вірить в його успішність.

Зараз ви читаєте новину «Влада і Тимошенко бояться образити своїх російських "партнерів" – Матчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути