неділя, 02 квітня 2017 23:16

Влада хоче заробити на втечі Романа Насірова

Влада хоче заробити на втечі Романа Насірова
Роман Насіров. Фото: УНІАН

Роман Насіров ще не втік, бо досі не заплатив за це. Найвищим урядовцям вигідно заробити на його втечі.

Про це Gazeta.ua розповів політолог Володимир Бондаренко.

"Якщо Насіров хоче, щоб йому відкрили хвіртку на кордоні – має заплатити не менше півмільярда. Його хочуть обдерти, як липку. Тоді не зможе почати політичну діяльність за кордоном. Кожен корупціонер хоче перетворитися в політичного ангела, якого переслідують. Щоб потім повернутися у велику політику. Якщо ж Насірова відпустять без грошей, то це не вдасться. Свого часу Олександра Клименка (колишній міністр доходів і зборів України. Втік з країни під час Революції гідності. – Gazeta.ua) відпустили. Тепер він і свою партію створив, і п'яту колону підтримує в Україні. Тому правильно роблять, що з Насірова вимагають грошей".

У справі колишнього фіскала іде підкилимна боротьба між ним та фракцією "Блоку Петра Порошенка", вважає політолог:

"Відбувається безсоромний торг. З одного боку, від Насірова чекають гроші судді. З іншого, у президентській фракції просять, щоб він їх не здав. Гарантують йому, що не посадять. Але він може усіх здати, бо накопав багато інформації. Тому вимагає звільнення або можливості втечі. Для цього хоче гарантій. Крім того, немало вклав грошей у виборчу кампанію БПП. Тому, напевно, дивується, що вони допустили його ув'язнення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насіров обіцяє розповісти "багато цікавого"

"Йому можуть пропонувати найрізноманітніші варіанти. Наприклад, Олександру Онищенку (народний депутат. Його підозрюють у створенні газової схеми з відмивання державних коштів. 5 липня Верховна Рада зняла з нього недоторканність. 27 липня генпрокурор підписав повідомлення про підозру. Онищенко втік за кордон. – Gazeta.ua) казали, що "давай засудимо твою маму". Можливо, Насірову пропонували, щоб дружина взяла на себе вину. Вона була посередником у прийнятті корупційних рішень. Але якщо його вже затримали, то необхідно покарати. Зберегти обличчя. В цій ситуації, Насіров може покладатися лише на своїх друзів та на якусь частину корумпованого оточення, з яким ділився".

Відстороненого голову Державної фіскальної служби України Романа Насірова підозрюють у зловживанні службовим становищем і розкраданні державних коштів в сумі понад 2 млрд грн.

Слідство вважає, що Насіров, діючи в інтересах депутата Онищенка, в рамках "газової справи" безпідставно надавав деяким підприємствам можливість податкових зобов'язань в розстрочку.

Насіров вийшов з Лук'янівського СІЗО під заставу в 100 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Влада хоче заробити на втечі Романа Насірова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути