четвер, 30 березня 2017 04:11

Справа Насірова: відкрили кримінальне провадженя проти судді

Справа Насірова: відкрили кримінальне провадженя проти судді
Суддя затягувала процес над Насіровим. Фото: Подробности

НАБУ почало кримінальне провадження стосовно голови Солом'янського суду Людмили Шереметьєвої, яка самоусунулася від своїх обов'язків у справі Романа Насірова і розпустила суд. Тим самим заблокувавши обрання йому запобіжного заходу.

Про це йдеться у відповіді НАБУ стосовно заяви народних депутатів про кримінальне правопорушення, повідомляє Українська правда.

Заяву прийнято і за результатами її розгляду в Єдиний реєстр досудових рішень внесено відомості про вчинення злочину та розпочато кримінальне провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Насірова - імітація дій влади

Раніше група народних депутатів передала в НАБУ заяву про порушення посадових обов'язків головою суду Солом'янського району Києва Шереметьєвою.

У заяві йдеться, що 5 березня Шереметьєва самоусунулася і не виконала свої посадові обов'язки - не призначила чергового суддю для розгляду клопотання захисту Насірова про відвід судді Олександра Бобровника, який вів засідання про обрання запобіжного заходу відстороненому голові ДФС Насірову.

Відстороненого голову Державної фіскальної служби України Романа Насирова підозрюють у зловживанні службовим становищем і розкраданні державних коштів в сумі понад 2 млрд грн. Слідство вважає, що Насіров, діючи в інтересах депутата Онищенко, в рамках "газової справи" безпідставно надавав деяким підприємствам можливість податкових зобов'язань в розстрочку.

Насіров вийшов з Лук'янівського СІЗО під заставу в 100 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Справа Насірова: відкрили кримінальне провадженя проти судді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути