субота, 04 грудня 2010 17:22

Влада грамотно зробила, що витіснила підприємців з Майдану - експерт

Влада грамотно зробила, що витіснила підприємців з Майдану - експерт

Витіснивши Майдан з Майдану незалежності, влада все грамотно зробила з погляду політичних технологій. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Вадим Карасьов.

"Без політичного класу, його підтримки, низи не мають шансів на будь-який масштабний, постійний політичний процес. У такому випадку вони задовольняються навіть частковим задоволенням їхніх вимог", - додав Вадим Карасьов.

"Для того, щоб акція розвивалась, щоб Майдан був постійно пульсуючим організмом і давав додаткові імпульси політичному процесу, він має базуватись на настроях політичних еліт та їхній здатності мобілізувати мітинг для політичного процесу. У нас цього немає", - зазначив політолог.

Як одну з причин відсутності сталого політичного процесу він назвав брак опозиції в парламенті.

"Опозиція не має повноцінної трибуни. Невдоволених в елітах менше, ніж тих, кого влаштовує статус-кво, - наголосив Карасьов. - Це стосується не лише влади, але й опозиції, велику частину якої цей статус-кво теж влаштовує. І багато хто з опозиціонерів виходив на трибуну і кричав: "Тільки вето, нічого більше!" Однією з вимог Майдану були дострокові вибори. Але тиждень тому Верховна Рада 305 голосами проголосувала за відтермінування виборів на 2012 рік. Про що можна говорити?"

На думку політолога, уже не важливо, чи влада врахувала неполітичні вимоги підприємців у новому кодексі.

"Хто його бачив? Окрім Акімової, президентських податкових аналітиків та Литвина? - запитав Карасьов, маючи на увазі Податковий кодекс. - Проблема ж не в самому документі, а в політичних відносинах довкола системи податків. А політичних відносин тут по факту немає, бо вимоги Майдану були автономізованими, індивідуальними, лобістськими і в кращому випадку профспілковими, а не політичними", - підкреслив Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Влада грамотно зробила, що витіснила підприємців з Майдану - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути