вівторок, 18 грудня 2012 09:57

Влада готова на членство в МС, в обмін на дешевий газ?

Влада готова на членство в МС, в обмін на дешевий газ?
Фото: uainfo.censor.net.ua

В обмін на зниження вартості російського газу, та інших економічних преференцій, Україна готова погодитися на інтеграцію у Митний союз.

Про це повідомили співрозмовники "КоммерсантЪ-Украина" в різних органах влади.

"Ми намагаємося домовитися (про зниження ціни – ред.) за рахунок політичного чинника, а саме - часткового приєднання до Митного союзу", - повідомило джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

Урядовий уповноважений з питань співпраці з РФ, країнами СНД, Євразійським економічним співтовариством (ЄврАзЕС) і регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян очікує, що за підсумками візиту буде ухвалене політичне рішення і створена робоча група по вивченню умов приєднання України до ЄврАзЕС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Будь-який різкий ривок України у зовнішніх відносинах зірвав би баланс" - Кожара

"На першому етапі інтеграції в Митний союз ми повинні стати членом Євразійського економічного співтовариства, прийнявши пакетом 10 угод, що формують ЄврАзЕС. За попередніми оцінками, жодне з цих угод не вступає в конфлікт з українським законодавством. Наступний етап - вивчення договірної бази МС. За першими оцінками, з 51 угоди нас задовольняє 29. Але цю оцінку потрібно буде провести ще раз, з більш детальним аналізом інших 22 угод", - розповів Мунтіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПР переконані: "Російський ринок нам близький ментально. А з ЄС у нас не складається"

Мунтіян визнав юридичну правоту експертного співтовариства, але висловив сподівання, що Росія та інші члени МС підуть на поступки Україні і введуть для неї особливий порядок вступу до союзу. "Не виключено, що МС внесе зміни в свої основоположні документи і дозволить нам часткову адаптацію норм Митного союзу", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росії ми потрібні, і Росія потрібна нам як частина Митного союзу" - "регіонал"

Нагадаємо, президент Віктор Янукович 18 грудня перебуватиме з робочим візитом у Російській Федерації. Серед запланованих для обговорення питань - вироблення "взаємоприйнятного механізму взаємодії України з Митним союзом". Опозиція пообіцяла Януковичу найжорсткішу реакцію, якщо він здасть Україну у Митний союз.

Зараз ви читаєте новину «Влада готова на членство в МС, в обмін на дешевий газ?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути